Zinātkārie pūčulēni klausās, spēlējas un radoši darbojas

9. un 11. februārī norisinājās jau otrā nodarbība “Pūčulēnu skolas” dalībniekiem.
Šajā reizē tika pievērsta uzmanība rakstnieces, dzejnieces un bērnu literatūras izdevējas Ineses Zanderes daiļradei. Īpaši uzsverot viņas personības lomu bērnu literatūras jomā, jo viņa ir tā, kura tur rūpi par bērnu literatūru Latvijā, kā arī mudina esošos rakstošos autorus un meklē jaunus talantus, kuri rakstītu daiļdarbus bērniem.   
I. Zanderes teksti tiek plaši komponēti, pēc viņas dzejoļiem uzņemtas vairākas animācijas filmas, tapuši muzikāli iestudējumi, uzvedumi un  raidījumi bērniem.
Iesākumā lasījām rakstnieces jaunāko grāmatu “Kamoliņš un kastīte” un bērni līdzdarbojās, rādot ģeometriskās figūras – apli vai taisnstūri. Vēlāk iepazīstinājām ar gudro Kaķi un četriem auduma bērniņiem – Cimdiņu, Zaķīti, Spilventiņu, Lakatiņu. Sērija par Lupatiņiem bērniem palīdz apgūt sociālās prasmes, veicina iztēli, veido izpratni par matemātiku un dabas zinībām, veicina lasītprasmi. Grāmatu sērijā “Kā Lupatiņi mācījās” grāmatas darbojas kopā ar runājošu pildspalvu. Pildspalva stāsta stāstus, dzied Jēkaba Nīmaņa dziesmas, skaita Ineses Zanderes dzeju, uzdod vairākus simtus jautājumu un uzdevumu. Vēl kopā gājām rotaļā, un bērni ar interesi noskatījās animācijas filmiņu par Lupatiņiem. Pēc filmiņas noskatīšanās katrs veidoja radošo  darbiņu – savu lupatiņu lellīti.
Paldies jaukajām ģimenēm, kuras apmeklē šīs nodarbības un ar interesi līdzdarbojas!
 

16.02.2023