Salaspils novada bibliotēkas bērnu un jauniešu grāmatu izvēle 2020. gadā

2020. gads mums visiem ir bijis liels pārbaudījums, lai arī bibliotēkas kādu laiku lasītājiem bija slēgtas, tomēr grāmatas tika lasītas. Tāpat kā citus gadus arī šogad lasītākās un pieprasītākās bija lasīšanas veicināšanas programmas Bērnu un jauniešu žūrijas grāmatas.
Bet šoreiz neliels ieskats par to, kādas grāmatas izvēlās lasīt paši bērni un jaunieši. Vēl joprojām ļoti populāras  ir tādas grāmatas, kā  Dž. Kinnija "Grega dienasgrāmata", D. Pilkija "Kapteinis Apakšbiksis" un "Dogmens".
Pirmskolas vecuma bērni ir iemīļojuši vācu rakstnieka I.Zīgnera grāmatas par mazo pūķīti Kokosriekstu, nedaudz vecāki bērni 10-12 gadi ar lielu interesi un aizrautību lasa zviedru rakstnieces  K. Olsones un angļu autora D. Valjamsa darbus.
2019. gadā izdevniecība Zvaigzne ABC pārizdeva britu rakstnieces Dž.K. Roulingas romānu par jauno burvi Hariju Poteru, kas atkal guva lielu popularitāti jauniešu vidū, tā ir viena no 2020. gada lasītākajām grāmatām.
Mazākie lasītāji ar nezūdošu interesi lasa par latviešu rakstnieces E.Gulbes pelēniem Koko un Riko un  franču sunīša Pifa gaitām.
No uzziņu literatūras vispieprasītākās grāmatas ir par Minecraft, Roblox, Lego un dinozauriem.
Novēlam arī šogad nezaudēt lasītprieku un nākt uz bibliotēku!