Salaspils novada bibliotēka aicina izmantot datubāzes

Ikvienam reģistrētam lietotājam ir iespēja izmantot bibliotēkas abonētās tiešsaistes datubāzes. Tajās sev noderīgu informāciju atradīs ikviens – mācībām vai studiju vajadzībām, pasaules un Latvijas vēstures līkloču izzināšanai, ceļojumu idejām vai iedvesmai pavārmākslā, iepazīstot dabas daudzveidību, mākslu vai literatūru. Visaptverošs enciklopēdisku zināšanu klāsts dažādos formātos – tekstos, attēlos, video.

Piedāvājam piekļuvi šādām tiešsaistes datubāzēm:

- News.lv ir Latvijas laikrakstu datubāze – Lursoft laikrakstu bibliotēka. News.lv saviem lasītājiem piedāvā publikācijas no vairāk nekā 100 dažādiem laikrakstiem. Datubāze ik dienas tiek papildināta ar vairākiem simtiem jaunu rakstu gan no Latvijas centrālajām, gan reģionālajām avīzēm. Šajā tiešsaistes datubāzē pēc vēlamajiem parametriem iespējams meklēt rakstus līdz pat 20 gadus senā arhīvā.


Datubāze pieejama Salaspils bibliotēkā, Dienvidu un Saulkalnes filiālbibliotēkās;

- Letonika ir dinamiska tiešsaistes vietne, kuras saturs tiek nemitīgi papildināts, atjaunots un uzlabots. Šis portāls piedāvā informāciju par Latviju, tās vēsturi, valodu un kultūru. Tāpat ir iespēja skatīt attēlus, audio un videoarhīva materiālus.


Datubāze pieejama Salaspils bibliotēkā, Dienvidu un Saulkalnes filiālbibliotēkās, ka arī autorizējoties no mājām;

- EBSCOhost ir daudznozaru e-grāmatu, e-žurnālu un citu e-resursu datubāzu platforma. Tajā pieejamas ne tikai zinātniskās publikācijas, bet arī plašs e-grāmatu klāsts ikviena interesēm. Tematiskais aptvērums: humanitārās, sociālās, eksaktās un dabas zinātnes. Angļu valodā.


Datubāze pieejama Salaspils bibliotēkā, Dienvidu un Saulkalnes filiālbibliotēkās, kā arī autorizējoties no mājām;

-  Britannica Online Library ir universāla tiešsaistes enciklopēdija visām vecuma grupām – bērniem,  pusaudžiem, studentiem un pieaugušajiem.  Tā satur vairāk nekā 150 000 rakstu, attēlu, video un tīmekļvietņu. Informācijas meklēšana ir ērta un lietotājiem draudzīga. Resurss īpaši noderīgs skolēniem mācību procesā – uzticama, droša un aktuāla informācija ar kvalitatīvu ilustratīvo materiālu. Enciklopēdijā pieejami arī palīgmateriāli zinātniski pētniecisko darbu rakstīšanai. Angļu valodā.


Datubāze pieejama Salaspils bibliotēkā, Dienvidu un Saulkalnes filiālbibliotēkās, kā arī autorizējoties no mājām.

 

https://www.biblioteka.salaspils.lv/lv/abonetas-datubazes