“Rosso Primario" 2023

7. februārī plkst. 18.00 Salaspils novada bibliotēka aicina uz mākslinieces Ievas Bondares sveču izstādes  “"Rosso Primario" 2023"  atklāšanu.

Ideja par sveču veidošanu māksliniecei radās pirms pieciem gadiem, bet tehniskais risinājums, kā visefektīvāk atspoguļot mākslas darbus uz svecēm  tika atrasts pāris gadus atpakaļ. Katra mākslinieces Ievas Bondares kolekcijas svece ir neatkārtojama. Īpaši veidotās mini glezniņas ir gleznotas ar eļļas krāsām, izturējušas žūšanas periodu un ar rokām rūpīgi pieliktas katrai rustikas kvadrātsvecei. Turklāt, mākslas darbu iespējams viegli noņemt no sveces un  ierāmēt.  Arī dedzinot sveces, glezniņa ir pasargāta un tā krāšņi izgaismojas.

Katra svece ir ar savu unikālo Ievas Bondares glezniņu uz tās,  kopā veidojot neatkārtojamu mākslas darbu un smalku interjera priekšmetu.  Māksliniece uzsver, ka sveču veidošana ir sirdsdarbs un viņa izbauda tās veidošanas procesu. Īpašs paldies “Latvijas Svecēm”, ar kurām  Ievai Bondarei izveidojusies veiksmīga sadarbība.

Februāris ir sveču mēnesis – laiks, kad vēl valda aukstums un tumsa. Sveces mums sniedz siltumu, omulību un gaismu. Aicinām ielūkoties sveču mākslas brīnumā!

Izstāde Salaspils novada bibliotēkā būs apskatāma  līdz 4.martam.

30.01.2023.