Ramonas Ķiesneres izstāde “Radīt prieku”

 

Salaspils novada bibliotēkā līdz 2. augustam apskatāma mākslinieces Ramonas Ķiesneres gleznu izstāde “Radīt prieku”. 

 

Pabeigusi Rīgas 4. vidusskolu (tagadējo Rīgas Angļu ģimnāziju), Ramona Ķiesnere iestājās Latvijas Mākslas akadēmijā tolaik tas bija diezgan liels izaicinājums. Ceļš uz Mākslas akadēmiju nebija viegls, taču tas deva iespēju saprast gaismas nozīmi pie scenogrāfa Arnolda Plauža un viņa studijas kaimiņa, slavenā fotogrāfa Gunāra Bindes.

 

Vienmēr un visur māksliniece ir priecājusies par iespēju ziemā baudīt sniegotas pastaigas, rudeņos vētras pie Baltijas jūras, pavasaros ceriņu ziedēšanu. Tas viss ticis iemūžināts gleznās.

Gleznošana vienmēr bijusi neatņemama dzīves sastāvdaļa, sākot ar pirmo izstādi Somijā, beidzot ar izstādi Vācijā. Gleznas aizceļojušas uz Somiju, Ameriku, Ungāriju, Franciju, Austriju, Vāciju un citām valstīm.

 

Māksliniece atturas no mākslas saistīšanas ar politiku, radikālu uzskatu paušanas vai sociālu procesu atainojuma. Viņai māksla ir prieks, neskatoties uz to, ka savā studijā RADI ar gleznotājiem bieži tiek citēti labi zināmās dziesmas vārdi: “Mākslas darbi rodas mokās.” Taču gleznā mākslinieka mokas nedrīkst parādīties. Gleznai jānes pozitīvs vēstījums, jo ikdiena jau tā ir dažādu problēmu un negāciju pilna. Tieši tādēļ šai nelielajai izstādei tika dots nosaukums “Radīt prieku”. Mēs nevaram mūžīgi cerēt un gaidīt, ka prieks atnāks pats. Tas jāmeklē visapkārt, jāsaskata ikdienišķās lietās. Jāiet dabā. Jātver mirklis. Jābūt kopā ar tiem, kas mūs saprot un atbalsta. Un kad esam pozitīvi lādēti, ņemam krāsas un mēģinām radīt prieku!

 

Esat laipni aicināti satikt prieku gleznās!

 

 

Publicēts: 12.06.2024