Pirmais kopīgais ceļojums par kāzām domāto naudu

Azartiski, avantūristiski, pozitīvi piedzīvojumu un jaunu dzīves garšu meklētāji – Laine Pērse un Arturs Driņins – 11.maija pēcpusdienā dzirksteļoja aizrautīgā stāstā par pieredzēto apceļojot 87 pasaules valstis, galveno uzmanību pievēršot spilgtākajiem mirkļiem laikam, ko pāris dzīvoja Ķīnas mazpilsētā uz Mongolijas un Krievijas robežas. Tikšanās “Ceļotāju stāstos” norisinājās atraktīvā un brīvā gaisotnē. Viesi bija sagatavojuši un klātesošajiem piedāvāja interaktīvu komunikāciju, aicinot iemācīties uz vienas rokas pirkstiem skaitīt līdz desmit ķīniešu sadzīves manierē, drosmīgākos piedalīties izveicības uzdevumā ar irbulīšiem un iesaistīties uzmanīgas klausīšanās “pārbaudē”, ātrākajiem un precīzākajiem piešķirot balviņas.
            Pirmais ceļojums Laini un Arturu aizveda uz ASV. Tai sekoja Eiropa, Āfrika, Āzija. Daudzkrāsainā Mandžouli Ķīnā viņus uzņēma Covid-19 pandēmijas laikā. Tur latviešu dēkaiņi “iesprūda” divus gadus - strādāja par angļu valodas skolotājiem, apceļoja Ķīnu, iepazina vietējās tradīcijas, kuras veidojuši pilsētiņas dažādo tautību iedzīvotāji un priecājās nogaršot daudzveidīgo virtuvi. Pašlaik pusgads pavadīts dzimtenē un ceļotāji atkal ir sapakojuši mugursomas, lai atgrieztos pie ķīniešu bērniem, kuri gaida Laines un Artura atbraukšanu, lai varētu turpināt mācīties angļu valodu.
Laine un Arturs savu piedzīvojumu aprakstus apkopojuši vairākās grāmatās, lai plašākai sabiedrībai izstāstītu savu pieredzi apceļojot pasauli. Jaunākā no tām “Iegriez pasauli!” klajā nākusi 2021.gadā. Visas sešas līdz šim izdotās grāmatas pieejamas Salaspils novada bibliotēkā.
https://spintheworld.lv ir pāra veidots blogs, kurā tiek publicēti apraksti par viņu dzīves aktualitātēm - izjusto, ieraudzīto, pārsteidzošo, iepriecinošo, saviļņojošo šķērsojot dažādu valstu robežas un nokļūstot pasaulē, kurā pavadīs vien viņiem un Visumam zināmu savas dzīves posmu, piepildot ik dienu ar krāsām, smaržām, iespaidiem un emocijām.
            Ziedonis un saule aicina doties dabā, atklāt nezināmo tuvākā vai tālākā apkārtnē, iepazīt svešo un kļūt bagātākam. Salaspils novada bibliotēka saviem lasītājiem un “Ceļotāju stāstu” dalībniekiem vēl iespaidiem bagātu vasaru, lai rudenī tiktos jaunos piedzīvojumu stāstu vakaros.
 
Teksts Ilze Zariņa
Foto Juris Briedis
18.05.2023.