Pierīgas reģiona bibliotēkas gatavojas karnevāla gājienam „Gribu iet uz bibliotēku”

 

 

 
 
Gada sākumā Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centrs izsludināja konkursu jaunajiem lasītājiem „Kā atmodināt Saulcerīti?”. Uzrakstot oriģinālu domrakstu, konkursa dalībniekiem 2014.gada 8.septembrī būs iespēja piedalīties Rīgas – Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros organizētajā karnevāla gājienā „Gribu iet uz bibliotēku”.  
Salaspils novada bibliotēka konkursa norisi koordinēja Pierīgas reģionā. Aicinājām bērnus radīt jaunu leģendu par Stikla kalnu, Saulcerīti, Gaismaspili, Antiņu, viņa brāļiem... Kopumā aicinājumam atsaucās 123 bērni no 7 novadiem (Ādažu, Garkalnes, Ķekavas, Ropažu, Saulkrastu, Siguldas un Salaspils novads). Visaktīvākie un čaklākie domrakstu rakstītāji bija Salaspils novada bērni, uzrakstot 77 domrakstus.
Lai piedalītos karnevāla gājienā „Gribu iet uz bibliotēku”, katram gājiena dalībniekam ir nepieciešama maska. Tāpēc, lai veiksmīgāk sagatavotu maskas, 14.maijā Salaspils novada bibliotēkā notika radošā darbnīca mākslinieču Dainas Zilauces un Ivetas Daugules vadībā. Radošajā darbnīcā aicinājām piedalīties gan bibliotekārus no reģiona publiskajām un skolu bibliotēkām, gan aktīvākos Salaspils bērnus. 2 stundas aktīvi strādājot ar dažnedažādiem materiāliem tika radītas maskas.
Lai arī radošā darbnīca ir beigusies, mums liels darbs vēl priekšā. Visiem Salaspils novada bērniem, kuriem nepieciešama maska, laipni aicinām uz Salaspils novada bibliotēkas Bērnu un jauniešu apkalpošanas nodaļu, kur parādīsim no kādiem materiāliem un kā veidot sev vēlamo masku.
Liels paldies bibliotekāriem, skolotājiem, māksliniekiem par atsaucību un iespēju konkursu veiksmīgi realizēt!
 
 
Teksts: E.Gleizde
Foto: L.Bula