Noskaidrots Skaļās lasīšanas sacensības Pierīgas reģiona čempions!

Lai veicinātu lasītprasmi un lasīt prieku Latvijas Nacionālā bibliotēka līdztekus "Bērnu, Jauniešu un Vecāku žūrijai" uzsāka jaunu aktivitāti  - Nacionālo Skaļās lasīšanas sacensību.  Uzsākot šo lasīšanas kampaņu LNB Bērnu literatūras centrs vēlas pilnveidot bērnu prasmes izvēlēties piemērotu un interesantu literatūru skaļai lasīšanai, sekmēt interesi par lasīšanu un grāmatām, saliedēt bērnus kopīgām lasīšanas aktivitātēm, kā arī veicināt lasīt prieku.

Nacionālās Skaļās lasīšanas sacensība jau aizsākās 2017. gada rudenī, kad tika noskaidrots vietējais čempions Salaspils novadā - Salaspils 1. vidusskolas audzēknis Leo Kristians Spūle.

6. aprīlī Salaspils novada bibliotēkā norisinājās Skaļās lasīšanas sacensības Pierīgas reģiona fināls. Līdz Pierīgas reģiona finālam veiksmīgi bija tikuši 10 labākie sava novada čempioni. Šajā dienā  bija jānoskaidro kurš pārstāvēs mūsu reģionu Nacionālajā Skaļās lasīšanas sacensības finālā 12. maijā Gaismas pilī.

Bērni bija gatavojušies ļoti nopietni un bija apņēmības pilni parādīt savu labāko sniegumu. Katram dalībniekam līdzi bija  atbraukuši līdzjutēji, kuri bija padomājuši par uzmundrinošiem plakātiem, kā arī daži izcēlās ar vienotu stilu.

Kopā reģiona finālā piedalījās 10 dalībnieki: Helvijs Guļāns (Krimuldas vidusskola), Evelīna Balode (Siguldas novada Laurenču sākumskola), Robina Kivkucāne (Zaķumuižas bibliotēka), Gustavs Hugo Joksts (Ādažu bibliotēka), Deniss Trusijs (Olaines 2. vidusskola), Elizabete Ģērmane (Mālpils bibliotēka), Una Līce (Saulkrastu vidusskola), Leo Kristians Spūle (Salaspils bibliotēka), Demi Laura Šulberga (Mārupes pamatskola), Lienīte Vaļentova (Upeslejas internātpamaskola).

Šoreiz čempiona titulu ieguva Ādažu novada pārstāvis Gustavs Hugo Joksts ar savu aizrautīgo lasījumu no E. Blaitones grāmatas “Piedzīvojumu pils”.

12. maijā uz Nacionālās Skaļās lasīšanas finālu Rīgā reģionālais uzvarētājs dosies ar savu klasi. Latvijas lasīšanas čempions saņems oficiālu trofeju (ceļojošo kausu) skolai un individuālās balvas. Kā arī valsts čempions tiks iecelts par Latvijas Nacionālās biliotēkas Bērnu direktoru – iedvesmotāju.

Vēlam veiksmi Pierīgas reģiona čempionam Gustavam Hugo Jokstam!

Inita Siņica
Bērnu un jauniešu nodaļas vadītāja