Noskaidrots Salaspils novada Skaļās lasīšanas sacensību čempions

Salaspils novada bibliotēka jau kopš 2017. gada piedalās konkursa Skaļās lasīšanas sacensības realizēšanā savā novadā un Pierīgas reģionā. Sacensības tiek rīkotas vairākās kārtās - vispirms klasē un skolā, tad skolu čempioni piedalās sava novada finālā, pēc tam notiek reģionālais fināls, kurā sacenšas Pierīgas reģiona labākie lasītāji, bet noslēdzošais Nacionālais fināls notiek Gaismas pilī. Sacensības mērķis ir pilnveidot bērnu prasmes izvēlēties piemērotu un interesantu grāmatu lasīšanai, sekmēt interesi par lasīšanu un grāmatām, saliedēt bērnus kopīgām lasīšanas aktivitātēm, kā arī veicināt lasītprieku.

Šogad 25. maijā  Salaspils novada Skaļās lasīšanas sacensību finālā no Salaspils 1. vidusskolas piedalījās Ralfs Bernauts, Dāvis Ābeltiņš, Agate Bondareva un Emīls Liepiņš, savukārt no Salaspils pamatskolas Adrija Anete Capa un Henrijs Rimša.

Konkursa dalībniekus vērtēja rakstniece Luīze Pastore, Salaspils novada domes deputāte Vera Kalniņa un Salaspils 1. vidusskolas literatūras un latviešu valodas skolotāja Anita Voras.

Dalībnieki bija atbildīgi gatavojušies, tomēr satraukušies, bet katrs izdarīja, cik vien labi varēja.   Katrs izaicinājums un  iespēja pieredzēt kaut ko jaunu dod rūdījumu, kas palīdz veidoties par gudru un stipru personību. Visi bija lieli malači!

Salaspils novada Skaļās lasīšanas sacensību čempiona godā tika kronēta Agate Bondareva!

Paldies skolu pedagogiem Zanei Riekstiņai un Mārai Gobai par ieguldīto darbu un  laiku skolēnu sagatavošanā konkursam.