Noskaidrots Salaspils novada Skaļās lasīšanas sacensības čempions!

25. maijā Salaspils novada bibliotēkā norisinājās konkurss Skaļās lasīšanas sacensības Salaspils novada fināls. Piedalījās 6 labākie Salaspils skolu skolēni – Edvarts Slūka, Ksenija Kutiško, Luīze Plečkena, Tomass Sperga, Luīza Rupeika, Faress Tabakhs. Konkursantus šoreiz vērtēja Salaspils 1. vidusskolas skolotāja Anita Voras, Salaspils novada bibliotēkas bibliotekāre Ilze Zariņa un bibliotēkas ilggadēja sadarbības partnere Jana Kolbina-Birzniece.
Lai piedalītos konkursā dalībniekiem bija jāizvēlas sev tīkams grāmatas fragments un jāsagatavo trīs minūšu gara uzstāšanās, ko iesāk ar īsu ieskatu par grāmatas izvēli un tad seko fragmenta lasījums.
Žūrija saskaņā ar nolikumu un vērtēšanas kritērijiem  lēma, ka par šī gada Salaspils novada Skaļās lasīšanas sacensības čempionu kļuva Edvarts Slūka, kurš lasīja fragmentu no dāņu rakstnieka O. L. Kirkegora grāmatas “Orla varžurijējs”.
Milzīgs paldies skolotājām, kuras mudināja skolēnus lasīt un piedalīties konkursā.
Lai ar ko mēs nodarbotos, lai ko arī darītu, mēs izmantojam valodu. Valoda ir mūsu bagātība un tai ir milzīgs spēks! Taču, lai  valoda būtu skaista un pareiza ir jālasa, jālasa, jālasa. Bet, ja Tev rodas jautājums, kur lai rod laiku lasīšanai, tas nozīmē, ka trūkst vēlēšanās. Visiem novēlu atrast laiku grāmatas lasīšanai un jo īpaši novēlu katram izjust LASĪTPRIEKU!
Sveicam Edvartu ar uzvaru!
Jau piekto reizi visā Latvijā norisinās Nacionālās skaļās lasīšanas sacensības, kurā tiek aicināti piedalīties 5. klašu skolēni. Konkurss tiek rīkots, lai veicinātu bērnu interesi par lasīšanu un grāmatām, kurā katrs dalībnieks lasa fragmentu no paša izvēlētas grāmatas. Konkurss norisinās 3 kārtās – vietējā skolas vai publiskajās bibliotēkās, tad notiek reģionālais fināls un noslēgumā nacionālais  fināls.
 
Inita Siņica
Bērnu un jauniešu nodaļas vadītāja