Nepagurt…

2022. gadā klajā nāca žurnālista Ata Klimoviča grāmata "Kara reportieris ceļā". Grāmatas autors 6. martā viesojās Salaspils novada bibliotēkā un nepaguris stāstīja par to, kā tas ir, būt tur, kur šauj, izvaro, nolaupa, nogalina... kur kaujās krīt karavīri un bojā iet civiliedzīvotāji... kur dzīvi palikušie turpina dzīvot izdegušās mājās bez elektrības un ūdens... kur gaisa trauksmes ir ikdiena...
Kopā ar Ati tikšanās reizē piedalījās viņa dzīvesbiedre, dzejniece Inese Zandere. Sarunā viņi stāstīja par spilgtāko 30 gadu garumā - laikā, ko pasaules karsto punktu reportieris Atis Klimovičs veltījis ziņu veidošanai no vietām, kur notiek karadarbība.
"Reportāža no kara, no karstajiem punktiem - arī tur ne visiem un ne vienmēr jāmēģina tikt līdz ierakumiem, nebūt nav jāskrien ar karavīriem zem lodēm. Tur ir tik daudz cilvēciskā un necilvēciskā, kas jāsajūt un jāatklāj."
Atis tikko atgriezies no Ukrainas piefrontes zonas. Tur gada laikā būts jau deviņas reizes. Kopš 2015. gada žurnālista uzdevumi tiek apvienoti ar humānās palīdzības piegādēm. ... un plānā ir nākamais brauciens uz Ukrainu.
Gaidīsim bibliotēkā grāmatas "Kara reportieris ceļā" lasītājus.
 

Teksta autore Ilze Zariņa