Medijpratības nedēļa Salaspilī

 

Aktualizējot Pasaules Medijpratības un informācijpratības nedēļu, esam sagatavojuši vairākas interneta adreses un rakstus, kuros var iepazīties ar ekspertu noderīgiem padomiem ikdienas drošības jautājumos digitālajā telpā.

 

Arvien biežāk sabiedrības uzmanība tiek vērsta uz personīgo datu un finanšu drošību digitālajā vidē, tāpēc apkopotā informācija šoreiz ir par krāpšanas veidiem, kā tos atpazīt un kā izvairīties no šādiem uzbrukumiem.

 

 

Mājaslapā atrodama informācija par dažādiem krāpšanas veidiem, krāpnieku raksturojumiem, dažādi pieredzes stāsti, kā arī sniegti padomi, ko darīt gadījumā, ja persona tiek apkrāpta.

 

 

Mājaslapā pieejami izglītojoši materiāli dažādām mērķgrupām, apskatāmas vairākas tēmas, t.sk. par medijpratību un drošu paroļu izveidi.
 

Dažādi raksti:

 

 

Par populārākajiem krāpšanas veidiem internetā skaidro Swedbank Finanšu institūta eksperte Evija Kropa.

 

 

Kā rīkoties, ja cilvēks savus bankas datus ievadījis krāpnieku vietnē? Šajā pašā adresē atradīsiet arī informāciju, kā savai viedierīcei pieslēgt un izmantot CERT.LV un NIC.LV DNS ugunsmūri.

 

 

Ko banka tev nekad neprasīs. Luminor krāpšanas novēršanas eksperte Marija Briede skaidro, kā atpazīt krāpniecību.

 

Ja vēlies uzzināt vairāk arī par dezinformāciju un kritisko domāšanu, droši vaicā mums. Mēs ieteiksim grāmatas un citus informāciju avotus.

 

Publicēts: 22.10.2024