Mazie pūčulēni iepazīstas ar dzeju un burtiņiem

9. un 11. martā notika jau trešā “Pūčulēnu skolas” nodarbība.
Arī šoreiz uzmanība tika pievērsta dzejnieces un rakstnieces Ineses Zanderes daiļradei. Nesen ir iznākusi Ineses Zanderes un Rūtas Briedes bilžu grāmata “Vai grāmatai ir knābis?”, kas tapusi īpaši lasīšanas veicināšanas projektam “Grāmatu starts”.  Mazie lasītāji spēlējas un izpēta grāmatu pasauli kopā ar pūčulēnu Elmāru un viņa draugiem.
Nodarbības sākumā lasījām fragmentu no šīs grāmatas, kurā mazie pūčulēni iepazīstas ar grāmatu un burtiņiem, kas viņiem atgādina mazas skudriņas.
Turpinājumā iepazināmies ar dzejas pasauli, cik tā plaša un dažāda, cik daudz veidos var attēlot dzejoļus – pārvērst dziesmās, rotaļās un animācijas filmās. Lasījām un ar kustībām izspēlējām Ineses Zanderes dzejoli “Burtu tārpiņš”, klausījāmies Jāņa Poruka dzejoli “Tracis”. Noskatījāmies divas latviešu animācijas filmas, kuras uzņemtas pēc Māras Zālītes “Kam ir visskaistākās ūsas” un Friča Bārdas
“Bukurags” dzejoļiem.
Noslēgumā mazie pūčulēni darbojās radoši, sameklēja sava vārda pirmo burtiņu, kas bija izveidots, kā magnētiņš, un to izkrāsoja un izrotāja pēc savas patikas.
Uz tikšanos nākamajā nodarbībā!
 
14.03.2023.