Lielisks piedzīvojums orientēšanās spēlē “Literārais detektīvs”

Foto: Laura Ozoliņa
21. aprīlī Botāniskajā dārzā norisinājās orientēšanās spēle “Literārais detektīvs”, ko rīkoja Salaspils novada bibliotēka sadarbībā ar Nacionālo botānisko dārzu. Laika apstākļi  īsti nebija no mīlīgākajiem, pūta stiprs vējš, tomēr uz sacensību sanāca krietns pulciņš dalībnieku. Īpaši  jāatzīmē, ka orientēšanās spēlē  piedalījās gan tēti, gan mammas ar bērniem, kā arī patiess  prieks, ka spēlē iesaistījās  Salaspils jaunieši. Kopā startēja 25 komandas, 64 dalībnieki. Dalībniekiem tika iedota karte, pēc kuras bija jāapmeklē atzīmētie kontrolpunkti un jāsameklē atbildes uz 22 sagatavotiem jautājumiem. Spēles laikā jāsavāc maksimālais punktu skaits, taču ātrums izšķīra vienādo punktu skaita rezultātu. Orientēšanās spēle tika balstīta uz zināšanām literatūrā, kas bija sasaistīta  ar meklējamajiem objektiem- augiem  dabā.
Finišā dalībniekus gaidīja sponsoru sarūpētie  gardumi – suliņas, limonāde un saldumi.
Noslēgumā tika apbalvotas trīs orientēšanās spēles uzvarētāju komandas, kā arī  trīs komandām tika pasniegtas veicināšanas balvas. Vērtējumā maksimālo punktu skaitu neieguva neviena no komandām, taču divas sasniedza ļoti labus rezultātus iegūstot 30 punktus no 31 punkta. Šajā gadījumā ātrākais finiša laiks noteica uzvarētāju.
Paldies orientēšanās spēles balvu finansiālajiem atbalstītājiem Salaspils novada pašvaldībai un sponsoriem AS Cēsu alus un “Ozoliņa konditorejai”.
Liels paldies visiem, kas piedalījās! Vissirsnīgākais paldies par labiem vārdiem un pozitīvām emocijām!
 
Teksts: Inita Siņica,
Bērnu un jauniešu nodaļas vadītāja
Foto: Laura Ozoliņa