Katram savs ielas stāsts

 

28. oktobrī lasīšanas veicināšanas programmas Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas bērni un vecāki pulcējās uz tikšanos ar divām radošām personībām - rakstnieci Luīzi Pastori un mākslinieci Ievu Jurjāni. Viņu kopdarbs grāmata “Raiņa ielas cirks” mūs ieveda vienā no Latvijas 66 Raiņa ielām un radīja šīs ielas noskaņu gleznu, kurā grāmatu varoņu redzētais  un pieredzētais caur šo stāstu ļauj izjust viņu emocijas, izdzīvot notikumus.
Luīze Pastore raksta: “Grāmata “Raiņa ielas cirks” ir par saprašanos vienas ielas garumā. Jūle un Margrieta dzīvo katra savas ielas galā, bet viņu ikdienas notikumos cieši iesaistīti teju visi garās Raiņa ielas iemītnieki. Raiņa ielā prot draudzēties, garlaikoties, mācās atvadīties un sērot, un vissvarīgākais – te zina, kā visiem kopā radīt svētkus”. Iedvesma rakstniecei veidojusies no kādas nejauši pamanītas meitenes. Viņa ar saldējumu rokās devās mājup, pēdējā brīdī pie mājas pārlecot pār sētu.
Raiņa ielā viss bija kā parasti, kad piepeši…
Bērni tika iesaistīti mākslinieciski radošā darbībā, kā rezultātā tika radīts katram savs ielas stāsts, soli pa solim veidojot grāmatiņu.
Rakstnieces un mākslinieces vadīti bērni piedzīvoja radošā procesa un jaunrades prieku. Paldies viņām  par kopā būšanu un pozitīvu emociju radīšanu.