Karsto punktu žurnālists Atis Klimovičs

 

Pirmdien, 6. martā plkst. 18.00 Salaspils novada bibliotēka aicina uz žurnālista Ata Kļimoviča grāmatas “Kara reportieris ceļā” atvēršanu.

Grāmata vēstī par Ukrainas karā pieredzēto un par daudzām konfliktu vietām, kuras reportieris apmeklējis. Atis Klimovičs pabijis kara zonās- ingušu-osetīnu konflikts Ositijā, Gruzijā, pēc tam Abhāzijā, Armēnijā, Azerbaidžānā, Karabahā, Čečenijā. Deviņdesmito gadu vidū vairs nebija šaubu, ka kara reportiera darbs ir jādara, ka tam ir jēga. "Tiesa, šo dziļāko jēgu, un kāpēc tas vispār jādara, mūsu medijos, Latvijā īsti nesapratām līdz pat 2022. gada februārim, kad sākās lielais karš. Tad beidzot vadošie Latvijas mediji saprata, ka tas ļoti attiecas uz mums, mums ir jādod pašiem savas ziņas, pašiem jāspēj noorientēties, saprast," saka reportieris.

Atis Klimovičs ir žurnālists un kara reportieris. 2011. gadā izdevniecībā Dienas Grāmata klajā nāca Ata Klimoviča grāmata “Personiskā Latvija. Divdesmitā gadsimta stāsti”. Deviņdesmitajos  gados žurnālists sāka braukt uz vietām, kur notika etniskas sadursmes un kari. Un viņš brauc joprojām ne tikai, lai rakstītu, bet arī, lai vestu humānās palīdzības kravas. 2022. gada 18. novembrī Atis Klimovičs un vēl vairāki žurnālisti, kuri  devās atspoguļot notikumus Ukrainā, saņēma Triju Zvaigžņu ordeni.

22.02.2023.