Izstāde "Dziesmas ceļš Salaspilī"

13. jūnija vakarā, godinot Dziesmu svētku 150. gadadienu, Salaspils novada bibliotēkā tika atklāta izstāde “Dziesmas ceļš Salaspilī”. Izstādes atklāšanu ar atvērto kora mēģinājumu pie bibliotēkas kā arī iekštelpās ieskandināja jauktais koris “Lōja”.

 

Izstādē aplūkojami bibliotēkas krājumā esošie materiāli par Dziesmu svētkiem, dažādu laiku kordziedāšanas piespraudīšu kolekcija no Daugavas muzeja krājuma, virtuālā izstāde "Salaspils jauktais koris attēlos un atmiņās", kā arī citi interesanti materiāli.

 

Bibliotēkas novadpētniecības krājuma īpašā vērtība ir digitalizētu fotogrāfiju kolekcija par Salaspils jauktā kora vēsturi līdz 20./21. gadsimta mijai - kolekciju veido fotogrāfijas no Jāņa Nesenberga, Egitas Šatinskas un Vijas Voses privātajiem arhīviem, kā arī atmiņu ieraksti par kordziedāšanas laikā piedzīvoto - virtuālajā izstādē aplūkojama daļa no šīs kolekcijas.

 

Izstāde bibliotēkas telpās aplūkojama līdz 20. jūlijam

 

Virtuālā izstāde "Salaspils jauktais koris attēlos un atmiņās" pieejama pastāvīgi Salaspils novada bibliotēkas tīmekļvietnes sadaļā "Digitālās kolekcijas".

 

Aicinām papildināt Salaspils novada bibliotēkas digitālo kolekciju par Salaspils kordziedāšanas vēsturi arī ar savām atmiņām un fotogrāfijām, sazinoties ar Salaspils novada bibliotēku (tālrunis 67387153 vai info@biblioteka.salaspils.lv)