Ir jāstāsta

Folkloras pētnieks Guntis Pakalns un stāstniece, muzejniece, aktrise, grāmatas autore Anita Krūmiņa-Štikāne 16. februāra vakarā pierunāja pilnu Salaspils novada bibliotēku. Pasākumā pulcējās savstarpēji pazīstami salaspilieši, kurus interesē stāstniecība.
Pētnieks dzīvā stāstījumā, kontaktā ar atsaucīgajiem klausītājiem atgādināja par stāstīšanas tradīcijas kultūru Latvijā un pieredzi ārvalstīs. Savukārt, dolēniete Anita prezentēja savu pagājušogad klajā nākušo dzimtas stāstu grāmatā “Zudušais rudzupuķu zīds”.
Stāstniece nāk no kuplas saimes ar saknēm Rudzātos. Grāmata vēstī par bērnību un ģimenes likteni padomju režīma griežos. “Grāmatas autorei ir izdevies ne tikai iemūžināt vienas konkrētas dzimtas vēstures ainas, bet arī dot laikmeta raksturojumu, caur dzimtas stāstu parādot pēckara 50. un 60. gadu dzīves realitātes Latgalē – kā grūto un sarežģīto, tā arī skaisto un jautro pusi,” grāmatas ceļavārdos raksta vēsturnieks Kārlis Ozols. Grāmata pieejama bibliotēkā.
Anitai ir iecere nākošajai grāmatai. Tās veidošanai tiek aicināti iesaistīties aktīvi, ieinteresēti novadnieki ar stāstiem par Doles salu, dolēniešiem un notikumiem uz salas.
Uz tikšanos turpmākajos bibliotēkas organizētajos pasākumos! Informācija biblioteka.salaspils.lv
 
17.02.2023.