Esam par labāku internetu!

 

Vispasaules drošāka interneta dienas ietvaros Salaspils novada bibliotēkas Bērnu un jauniešu nodaļā notika 5 informatīvi izglītojoši pasākumi ”Kopā par labāku internetu!”, kurus apmeklēja Salaspils 1. vidusskolas sākumskolas klases, kopā 107 skolēni un viņu skolotājas.
Mūsdienās dators un internets cilvēka dzīvē ieņem svarīgu vietu. Šodien meklēt informāciju, sazināties ar citiem, klausīties dziesmas un skatīties filmas ir tik vienkārši un pašsaprotami. Atliek tikai piesēsties pie datora ar interneta pieslēgumu un visa pasaule ir pēkšņi kļuvusi aptverama un nekas nav neiespējams.
Taču vienlaikus tā ir sistēma, kurā cilvēkiem var draudēt dažādas briesmas. Tomēr, ja būsim gudri un apdomīgi interneta lietotāji, tad no nepatīkamām situācijām varam izvairīties.
Pasākuma gaitā noskaidrojām ko mēs varētu darīt, lai internets būtu mums draudzīgs un kā izvairīties no apdraudējumiem tajā. Kopā pārrunājām tēmas par tīmekļa etiķeti un sociālo tīklu lietošanu. Bērni labprāt dalījās pieredzē par interneta lietošanu un piedalījās diskusijā par dažādām situācijām sociālajos tīklos.
Internetā ievietoto informāciju mēdz dēvēt par tīmekli, tāpēc radās doma izveidot stilizētu Tīklu, ar kura palīdzību bērniem tika dota iespēja nostiprināt savas zināšanas spēlējot spēli. Bērniem bija jāizvēlas apgalvojumus, kuri sasaucās ar pasākuma tēmu „Kopā par labāku internetu!”. Tie bija noformēti uz krāsainiem kukainīšiem, kurus vajadzēja izvietot Tīklā.
Runājot ar bērniem, secinājām, ka par drošību internetā ir jārunā pēc iespējas agrāk, jo ir daudz situāciju, kas var apdraudēt viņu drošību un par kurām viņi neaizdomājas.
Visa sākums ir viens pavisam vienkāršs priekšnoteikums- centies nedarīt citiem to, ko negribi lai citi darītu tev.