Edvartam Slūkam dubultuzvara konkursā Skaļās lasīšanas sacensības!

Salaspils novada bibliotēka jau piekto gadu atbalsta konkursu “Skaļās lasīšanas sacensības”. Tas tiek rīkots, lai veicinātu bērnu interesi par lasīšanu un grāmatām. Konkurss norisinās 3 kārtās – vietējās skolās vai publiskajās bibliotēkās, tad notiek reģionālais fināls un noslēgumā nacionālais  fināls.
Veiksmīgi noslēdzies konkursa Skaļās lasīšanas sacensības Pierīgas reģionālais fināls, kas norisinājās 14. septembrī Salaspils novada bibliotēkā.
Reģionālajā finālā piedalījās 6 sava novada čempioni: Salaspils novadu pārstāvēja Edvarts Slūka (Salaspils 1. vidusskola), Siguldas novadu Estere Zagorska (Krimuldas vidusskola), Mārupes novadu Paula Kristela Krūmiņa (Mārupes pamatskola), Ropažu novadu Elizabete Dreismane (Ropažu vidusskola), Saulkrastu novadu  Mariss Vikse (Sējas pamatskola), Ādažu novadu Gerda Grūbe (Ādažu vidusskola).
Žūrijā bija literatūras un latviešu valodas skolotāja Anita Voras, ilggadēja bibliotēkas sadarbības partnere Jana Kolbina- Birzniece, rakstniece Luīze Pastore. Lai konkursantus uzmundrinātu un iedrošinātu, katra veltīja sirsnīgus vārdus un iedvesmojošus novēlējumus.
Šoreiz uzvarētāja godā žūrija pārliecinoši izvirzīja Salaspils novada pārstāvi Edvartu Slūku, kurš lasīja fragmentu no sev mīļas grāmatas O. L. Kirkegora “Orla Varžurijējs”. Viņam tā ir dubultuzvara, jo Salaspils novada Skaļās lasīšanas sacensības finālā arī ieguva čempiona titulu.
Apsveicam un vēlam veiksmi nacionālajā finālā, kas norisināsies jau pavisam drīz – 24. septembrī!
 
"Mūsdienu tehnoloģiju pasaulē visgrūtāk ir atrast grāmatu, kas spētu aizraut līdzīgi kā datorspēle. Par laimi, man tas ir izdevies ..." Edvarts Slūka