Čaklie, gudrie, veiklie!

                                                         

            2. jūnijā Salaspils un Saulkalnes lasīšanas eksperti – Bērnu un jauniešu žūrijas dalībnieki devās ekskursijā. Šīs brauciens sapulcēja čaklākos ekspertus, kuri bija izlasījuši visas savas vecumgrupai paredzētās grāmatas un aizpildījuši novērtējuma anketu.

Pirmais mūsu pieturas punkts bija Andreja Pumpura Lielvārdes muzejs, kur bērni ar lielu interesi ieklausījās muzeja darbinieces atraktīvā stāstījumā, kas gan ietvēra Andreja Pumpura dzīvesstāsta fragmentus, gan paredzēja drosmīgāko pasākuma dalībnieku  piedalīšanos interaktīvā un izzinošā spēlē – izrādē par tautas eposa varoni Lāčplēsi. Bērni iejutās Lāčplēša, Laimdotas, Kokneša, Spīdalas, Kangara lomās un izspēlēja pēdējo cīņu starp Lāčplēsi un Tumšo bruņinieku.  Pēc muzeja apmeklējuma ekskursijas dalībnieki izbaudīja pastaigu pa parku, kur bērnu uzmanību piesaistīja dižakmeņi,  no kuriem viens ir spēkavīra Lāčplēša gulta un, pēc senču nostāstiem, var palīdzēt cilvēkam īstenot viskvēlāko vēlēšanos. Bērnus neatstāja vienaldzīgus arī skulptūras ar pasaku tēliem un senatnīgas Lielvārdes bruņinieku pils drupas. Lielvārdes muzejs dāvāja mums lieliskus iespaidus!
Pelnītā atpūtas brauciena turpinājumā devāmies uz izklaides parku „Avārijas Brigāde”. Te katrs varēja atrast sev tīkamo nodarbi: kāds bija sajūsmā par dinozauriem, kuri sagaidīja mūs dinozauru takā, daļai bērnu lielāku prieku sagādāja braukāšana ar velokartiem, un, protams, vienaldzīgus neatstāja ūdens spilvens un piepūšamais lecam spilvens. Mūsu lasīšanas eksperti pierādīja to, ka ir ne vien gudri, bet arī veikli bērni, pārvarot virvju trasi. Ekskursijas dalībnieki atzinīgi novērtēja latviešu pasaku tēlu – leļļu ekspozīciju.
Paldies mūsu mīļajiem lasīšanas ekspertiem, kuri piedalījās braucienā, par kopā būšanas prieku! Neaizmirstiet, ka bibliotēkā jūs gaida jaunā Bērnu un jauniešu žūrijas grāmatu kolekcija! Aicinām visus, kas grib kļūt par lasīšanas ekspertu, iesaistīties grāmatu lasīšanā un vērtēšanā! 
 
 
 
 
 
 
 
Teksts: J. Vdovičenko
Foto: L.Ozoliņa, R.Kazerovska