BIBLIOTĒKU GADA NOSLĒGUMA PASĀKUMS SIGULDĀ

Pierīgas reģiona publisko bibliotēku profesijas pārstāvji 13. decembrī pulcējās Siguldā, Siguldas Jaunās pils kvartālā uz Gada noslēguma pasākumu, kuru organizēja Siguldas novada bibliotēka sadarbībā ar Salaspils novada bibliotēku.

 

"Laiki nav svarīgi. Svarīgs ir tikai cilvēks" ar šiem Imanta Ziedoņa ceļa vārdiem atklājām Pierīgas reģiona publisko bibliotēku Gada noslēguma pasākumu.

Bibliotēka ir dzīva – tās galvenā vērtība ir cilvēks. Bez cilvēka nebūtu grāmatas, bet arī bez grāmatām nebūtu cilvēka. Kā? Grāmatu lasīšana attīsta cilvēka prātu, izpauž jūtas, veido iztēli un palīdz vienkārši dzīvot! Jā, bibliotēka vēljoprojām ir viena no būtiskākajām vietām, kur izglītojas un iedvesmojas cilvēki.

Pasākuma atklāšanā bibliotēku pārstāvjus sveica Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājas vietnieks Kristaps Zaļais, uzsverot, ka bibliotēkas ir kā gaismas un zināšanu bākas. Savukārt kultūras centra Siguldas DEVONS direktore Jolanta Borīte atzinīgi novērtēja sadarbību ar bibliotēkām un to dalību kultūras un literatūras procesos. Siguldas novada bibliotēkas vadītāja Jeļena Ozoliņa sveicot klātesošos uzsvēra, ka milzīga nozīme ir labai komandai un to, ka bibliotekāri izstaro pozitīvismu un pozitīvi domājošie ir spējīgi radīt ko jaunu, kas darbojas, iedvesmo un priecē. Kā apliecinājums teiktajam pasākumā izskanēja Inčukalna bibliotēkas pārstāves Solveigas Ozolnieces sacerētā dziesma “Gaidot sniegu”.

 

Pasākumā Salaspils novada bibliotēkas vadītāja Daiga Orbidāne sumināja gan jaunās bibliotekāres, kas darbu uzsākušas šajā gadā, gan apaļo darba gadu gaviļnieces.

 

Sirsnīgi sveicām Ainu Gribneri (Saulkrastu novada bibliotēka), kura atzīmē 45 darba gadus, Inesi Einiku (Saulkrastu novada bibliotēka) – 40, Sarmu Jurgelāni (Inciema bibliotēka) – 40, Daigu Dinsbergu (Katlakalna bibliotēka) – 25, Mirdzu Dzirnieci (Ādažu bibliotēka) – 25, Dainu Auziņu (Salas bibliotēka) – 20, Ilzi Ezermali (Carnikavas bibliotēka) – 20.

 

Bibliotēkās 2023.gadā darbu uzsākušas Anete Dace Zutere (Sidgundas bibliotēka), Dace Daneberga (Olaines bibliotēka), Ilze Aizsila (Mārupes novada bibliotēka), Inese Jansone (Siguldas pagasta bibliotēka), Jolanta Bērziņa (Ulbrokas bibliotēka), Kaiva Veita (Siguldas novada bibliotēka), Laura Siliņa (Salaspils novada bibliotēka), Liega Piešiņa (Ulbrokas bibliotēka), Madara Ričika (Inčukalna bibliotēka), Maija Škapare (Baložu pilsētas bibliotēka), Santa Stikute (Salaspils novada bibliotēka).

Mīļi sveicam!

 

Pasākuma dalībnieki tika iesaistīti sportiskās aktivitātēs, ļaujot izbaudīt skaisto Siguldas dabu, Siguldas Jaunās pils kvartālu un ziemas burvību orientēšanās spēlē, kas tapa sadarbībā ar sporta klubu “Siguldas takas”.

Pasākuma dalībnieki baudīja akordeonista Kaspara Gulbja un Kristenas Cīrules-Gulbes muzikālos priekšnesumus.

Sirsnīgs paldies pasākuma vadītājam Valteram Krauzem par asprātīgajiem un sirsnīgajiem stāstiem.

Paldies par dalību ikvienam! Lai pozitīvu emociju, prieka un enerģijas piepildīta gada nogale un lai ikdienā izdodas saskatīt skaisto, patīkamo un attīstošo!

 

Teksts I.Hamčanovska, Siguldas novada bibliotēka

Foto Edgars Semanis