Bērnu un jauniešu žūrijas 2015 noslēguma pasākums

 

 „Es neesmu pārliecināta, ka šis vīrs ar sirmo bārdu tiešām jūtas pieaudzis”, tā par latviešu rakstnieku saka Inese Zandere.

     Arī Bērnu un jauniešu žūrijas eksperti par to varēja pārliecināties, saulainā, bet vējainā 18. marta pēcpusdienā, kad pie mums viesojās latviešu rakstnieks Juris Zvirgzdiņš. Viņš ir rakstnieks, kurš lielāko savu radošā mūža darbu ir veltījis tieši bērnu grāmatām. Tikšanās iesākās ar muzikālu priekšnesumu, kuru uz kokles atskaņoja Justīne Nora Žilde. Pēc tam tika dots vārds rakstniekam, kurš klātesošos iepazīstināja ar lācīti Tobiasu gan dzīvē, gan grāmatā ”Tobiasa blēņu stāsti”. Lasot fragmentu „Tobiass un lielās – apčī!- šķavas”, rakstnieks bērnus iesaistīja šķaudīšanas spēlē. Juris Zvirgzdiņš atklāja, ka idejas grāmatām rodas no dažādām dzīves situācijām. Autors sarunā ar bērniem noskaidroja, kādas ir viņu mīļākās grāmatas un par ko ekspertiem patīk lasīt. Tikšanās noritēja sirsnīgā gaisotnē ar nelielu humora devu.
     Pasākuma otrā daļā tika sniegts neliels pārskats par aizvadīto gadu, kura laikā pabijām ekskursijā uz Īles nacionālo partizānu bunkuru, par kuru savā grāmatā „Lapsu kalniņa mīklas” raksta Māris Rungulis, kā arī Jaunpili, kur eksperti varēja iepazīties ar viduslaiku tradīcijām un iejusties bruņinieku lomā, iepazinām latviešu rakstu zīmes un gaidot Ziemassvētkus, cepām piparkūkas.
    Turpinājumā ekspertiem tika nedaudz pastāstīts par Lielajiem lasīšanas svētkiem, kas šogad notika Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, un bērni tika iepazīstināti ar lasīšanas programmas Bērnu un jauniešu žūrija 2015  balsojuma rezultātiem.
     Šogad par čaklākajiem un atsaucīgākajiem Bērnu un jauniešu žūrijas dalībniekiem tika atzīti – Evija Petrovska, Melānijas Saara un Matilde Saara.
     Paldies arī pārējiem ekspertiem!
Tagad atpūšamies un gaidām jauno 2016. gada grāmatu kolekciju!
 
 
 
Teksts un foto Laura Bula