Atskats uz novembra nogalē rīkotajiem pasākumiem

 

 Raivja Zeltīta grāmatas „Par nacionālu valsti” prezentācija

 
23.novembrī Salaspils novada bibliotēkā notika politiķa un aktīva latviešu nacionālās pašapziņas stiprinātāja Raivja Zeltīta (1992), grāmatas „Par nacionālu valsti” prezentācija. Tā ir pirmā grāmata, kurā latviešu nacionālisma idejas un uzdevumi aprakstīti 21. gadsimtā. Tikšanās laikā autors iepazīstināja ar savu biogrāfiju un pastāstīja par grāmatas tapšanu. Pasākuma apmeklētāji uzmanīgi klausījās, uzdeva jautājumus.  Interesentiem Raivis Zeltīts dāvināja grāmatas eksemplārus ar savu autogrāfu.
 
Tikšanās ar A.Auziņu, I.Nesteri un īsfilmas „Zilie zvaniņi” seanss
 
30.novembrī Salaspils novada bibliotēkā ciemojās rakstnieks, dzejnieks, publicists Arnolds Auziņš un īsmetrāžas spēlfilmas „Zilie zvaniņi” režisore Inga Nestere, galveno lomu atveidotāji - Amanda Ozoliņa (mazmeita Dace) un Inita Beinaroviča (ome).
Arnolda Auziņa stāsts “Zilie zvaniņi” (grām.: Auziņš A. „Sātans un Zuze”, 1993)  vēsta par darba tikumu un paaudžu savstarpējām attiecībām mūsdienu dzīves straujajā ikdienas ritumā.
Rakstnieks Arnolds Auziņš runāja savu humora un optimisma piestrāvoto dzeju. Inga Nestere prezentēja īsfilmu „Zilie zvaniņi”, kopā ar galvenās lomas atveidotāju Amandu stāstīja par filmas uzņemšanas gaitu un atbildēja uz skatītāju jautājumiem.
Inga Nestere bija parūpējusies par negaidītu pārsteigumu  - R.Paula dziesmas „Balāde par vectēvu” (A.Auziņa vārdi) ekranizējumu īsfilmā „Mans vectēvs” (1971, režisors J. Krastiņš, montāža V.Sakars; 1972.g. filma piedalījusies Starptautiskajā bērnu filmu festivālā Briselē, ieguvusi 1. vietu kino amatieru skatē Rīgā, atrodas Jēkabpils Novadpētniecības muzeja fondos).
Sirsnīgs paldies par sadarbību Ingai Nesterei, Arnoldam Auziņam, Salaspils 1. vidusskolas skolotājām Dacei Kontrimienei, Laurai Zarovskai un viņu audzēkņiem! Vairāk par pasākumu
 
Māra Melne,
Bibliotēku informācijas speciāliste