Aizraujošs ceļojums grāmatu ilustrāciju pasaulē

 
 
 
Salaspils novada bibliotēkas Bērnu un jauniešu nodaļā notika ikgadējais lasīšanas veicināšanas programmas Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas 2017 noslēguma pasākums.
Šajā dienā mēs pasakām paldies ekspertiem par padarīto darbu. Ikdienā šie bērni ir aizņemti mācībās un visdažādākajās aktivitātēs, tomēr ir spējuši atrast laiku piedalīties bibliotēkas piedāvātajā lasīšanas maratonā un ir kļuvuši par lasīšanas ekspertiem.
Kā ik gadu, arī šogad bijām sarūpējušas  jauku tikšanos ar radošu personību – mākslinieci, grāmatu ilustratori Agiju Staku. Katram māksliniekam piemīt savs stils, un savā veidā tas ir unikāls. Viņas mākslinieces veikums ir milzīgs, kas ir tapis vairāku gadu garumā. Agija Staka mūs visus ieveda grāmatas tapšanas pasaulē un dalījās pieredzē par savu radošo darbu. Ar viņu kopā bija atbraucis dēls Jānis, ceturtās klases skolnieks, kurš labprāt palīdzēja un papildināja mammas stāstījumu, radot  jauku un nepiespiestu gaisotni. Klausoties mākslinieces interesantajā, sirsnīgajā un humora piepildītajā stāstījumā laiks aizritēja nemanot.
Turpinājumā sveicām bērnus, kuri 2017. gadā ierindojās 1. vietā starp lasošākajiem bibliotēkas lasītājiem katrs savā vecuma grupā – Alisi Toču un Kārli Krūmiņu, kuri ir arī aktīvi Bērnu un jauniešu žūrijas dalībnieki. Kā arī tika teikts paldies ģimenēm, kuras ir ilgadējas mūsu atbalstītājas.
Sapratām, ka ilustrēt grāmatas ir aizraujošs piedzīvojums, taču tajā pašā laikā, apjautām, ka tas ir atbildīgs, smalks un piņķerīgs darbs.
 
 
 
 
 
Lai turpinās aizraujošs ceļojums grāmatu pasaulē!
 
 
                                   
Inita Siņica
Bērnu un jauniešu nodaļas vadītāja