25. janvārī plkst. 18.00 tikšanās ar Madaru Rožkalni

Kādas latviešu ģimenes piedzīvojumi Ķīnā 

Salaspils novada bibliotēka aicina 25. janvārī plkst. 18.00 uz  "Ceļotāju stāstu" tikšanos ar grāmatas "Ting bu dong" autori Madaru Rožkalni.

Madara Rožkalne ir divu bērnu mamma, kura pēc psiholoģijas studijām kopā ar ģimeni pieņēma izaicinājumu pārcelties uz otru pasaules malu – Ķīnu, kurā pavadīja trīs gadus.    

Madaras grāmata uzbūvēta tā, lai skaidrotu ne tikai  draugiem un tuviniekiem interesējošais – kā cilvēki Ķīnā dzīvo? Ko ņemt vērā, ja gribēsies to apskatīt savām acīm? Kā iepirkties? Kurus tūrisma objektus apmeklēt? Ar kādu sabiedrisko transportu pārvietoties? Ko ēst un ko neēst?

Milzīgie ģeogrāfiski daudzveidīgie plašumi, 56 tautības, lielas sociālās atšķirības – to visu gandrīz grūti aptvert pat teorētiski.

"Mēs tomēr esam ļoti atšķirīgi! Citi skaistuma ideāli, citas vērtības, cita pārtika, un cita kultūra. To tad arī centos aprakstīt ikdienas dienasgrāmatā, kas veltīta savējiem Latvijā. Aprakstīt tieši tā, kā tobrīd jutāmies. Gan prieku, gan pārsteigumu, gan vilšanos un izmisumu." - Madara Rožkalne

Aicinām visus interesentus  ielūkoties eksotiskajā valstī.