Vēl mazu brīdi augusts jeb svētki Dzejai septembrī tuvojas

             

             Dzejas dienas ir viens no nozīmīgākajiem latviešu literatūrai, konkrētāk dzejai veltītajiem festivāliem Latvijas kultūras ainā. Tradīcija aizsākās latviešu dzejnieka Raiņa simtgades svinībās 1965.gadā ar mērķi veicināt sabiedrības interesi par dzeju, iepazīstinot ar dzejas visdažādākajām formām un aktuālajām tendencēm. Programma iekļauj dzejas lasījumus, dzejas, mūzikas un citu mākslas formu mijiedarbības pasākumus, zinātnes un izglītības programmu, norisinās atdzejas darbnīcas. Šogad Latvijā Dzejas svētkus novados un pilsētās svinēs no 7. – 17.septembrim.

Salaspils novada bibliotēka šogad Dzejas dienu ciklā iekļāvusi pasākumus gan bērniem, gan pieaugušajiem. 12.septembrī bibliotēkā viesosies dzejniece Inese Zandere un salaspiliete mūziķe Karlīna Īvāne ar mūzikas studijas „Vijolīte” audzēkņiem, lai izstāstītu pasaku par mūzikas instrumentu karaļvalsti. 19.septembī būs tikšanās ar dzejnieku, atdzejotāju, mūziķi, Dzintara Soduma balvas laureātu Pēteri Dragunu. 22.septembrī aicinām interesentus doties dzejiskā ekskursijā uz kaimiņu sētu – ciemos uz dzejnieka Pētera Brūvera dzimtajām mājām „Kalēji” Stopiņu novadā. Tur tikšanās ar dzejnieka meitu tulkotāju, folkloristi, pētnieci, literatūrkritiķi Indru Brūveri – Darulieni un dzejnieci, bērnu grāmatu izdevēju, publicisti Inesi Zanderi. Sarunu vadīs Latvijas Nacionālās bibliotēkas projektu vadītāja Liega Piešiņa. Pieteikšanās ekskursijai līdz 13.septembrim bibliotēkā vai pa tālr. 67387153. Dzejas svētkus noslēgsim 26.septembrī ar tradīciju Salaspils kultūras dzīvē – Knuta dienām, vien tikšanās vieta mainīta. Precīzāku informāciju par pasākumiem meklējiet afišās un elektroniskajā vidē.
Aicinām būt aktīviem, izmantojot iespēju tikties ar rakstītā vārda autoriem, ļaujot vaļu domām un sajūtām piedzīvot esenci, ko radījuši drosmīgas, gudras, emocionāli vitālas personības – Dzejnieki.