Tikai dziesma nenosalst

Tikšanās ar „Tikai dziesma nenosalst; „Mikrofons” – Latvijas fenomens” autoriem Gunāru Jākobsonu un Liu Guļevsku
„Labdien! Runā Salaspils, pareizs laiks”…tā aizsākās tikšanās ar ilggadējiem Latvijas Radio žurnālistiem un grāmatas „Tikai dziesma nenosalst; „Mikrofons” – Latvijas fenomens” autoriem Gunāru Jākobsonu un Liu Guļevsku 24.maija pēcpusdienā Salaspils novada bibliotēkā.
Lia Guļevska - žurnālistu aprindās viņu dēvē par žurnālisti ar absolūto dzirdi žurnālistikā. Raimonds Pauls viņu godā par „Mikrofona„ dvēseli.
Gunārs Jākobsons – mūžam možā, atraktīvā balss, sporta komentētājs,  raidījuma „Mikrofons” balss un seja. Mikrofona un Latvijas žurnālistikas gars.
Tikšanās laikā varējām vērot abu žurnālistu  atraktīvo saskarsmes spēli un smalko humoru, kas pasākuma gaisotni padarīja vieglu, nepiespiestu un sirsnīgu. Reizēm šķita, ka „Mikrofonu” dzirdam un redzam tiešraidē. Jautri stāsti no „Mikrofona” gaitām, žurnālistu atmiņas par ikdienas raidījumu veidošanu, Dziesmu svētku pārraižu komentēšanas process, kā arī, sporta komentētāja „aizkadra” darbs – ar to visu dalījās pasākuma viesi. Pateicamies lasītājiem par atsaucību un ieinteresētību daloties savās atmiņās uzdodot jautājumus un novēlot laba vēlējumus ciemiņiem, kuri tika kā dāvana iesaiņota un uzdāvināta viesiem kopā lasīšanai.           
Vēstule no viesiem dienu pēc pasākuma:
„Šodien visa diena pagāja vēl domās par vakardienu pie Jums, Salaspilī. Vēlreiz paldies no mums abiem, jutāmies, kā pie sen pazīstamiem un mīļiem cilvēkiem. Tas ir arī jūsu nopelns. Vēlreiz mīļš paldies. Sirsnībā, Lia un Gunārs”(25.06.2018)
Reportāžu sagatavoja: Kristīne Vilsone un Māra Melne