Rīgas rajona Bērnu grāmatu svētki Doles salā

4. Rīgas rajona Bērnu žūrijas ekspertu salidojums -
Bērnu grāmatu svētki

 2008.g. 23. maijā Doles salā notika jau tradicionāls pasākums grāmatu draugiem - Bērnu žūrijas ekspertiem - 4. Rīgas rajona Bērnu žūrijas ekspertu salidojums.

Pasākuma dalībniekiem bija iespēja iepazīties ar Daugavas muzeja patstāvīgo ekspozīciju par senāko apdzīvotību Daugavas krastos, par Daugavas tirdzniecības ceļiem, par hidrobūvi Daugavas krastos. Ekspozīcijā bija apskatāmas senlietas - rotaslietas, darbarīki, ieroči, dažādi sadzīves priekšmeti.


Muzeja laboratorijā bērni varēja paši darboties un darināt sev kaklarotas, veidot ģipša atlējumus.


Savukārt muzeja parkā varēja apskatīt zvejnieku saimniecības ēkas.


Ļoti interesanta tikšanās norisinājās ar rakstnieku Māri Runguli. Rakstnieka aizrautīgais stāstījums par savām grāmatām un to tapšanu bērnos izraisīja lielu interesi, par to liecināja bērnu nerimstošie jautājumi.




         Pasākumā piedalījās 10 Salaspils bērnu žūrijas eksperti - Salaspils SuperPūces kluba dalībnieki un 5 Salaspils 2. vidusskolas audzēkņi, kuri šogad pievienojās filiālbibliotēkas „Avotiņš "Bērnu žūrijas pulkam.

        „Visumā svētki bija izdevušies (pat ļoti :). Kaut gan Doles salā esmu bijis neskaitāmas reizes, šoreiz viss likās daudz interesantāk, jo bija daudz kā jauna , piemēram, iespēja pašiem izgatavot savu kaklarotu (amuletu), veidot ģipša atlējumus, vai mēģināt uzšķilt uguni no krama. Aizraujoša bija arī tikšanās ar rakstnieku Māri Runguli, no kā uzzinājām daudz kā jauna un interesanta, kā arī ekskursija pa muzeja mājām . Noslēgumā mūs visus kārtīgi un garšīgi pabaroja" - tā saka „Avotiņa" Bērnu žūrijas eksperts ar 7-gadīgo bērnu žūrijas ekspertu stāžu.".

Salaspils 1. vidusskolas audzēknis -Matijs