Noskaidrots Skaļās lasīšanas sacensības reģionālais uzvarētājs

 
9. septembrī Salaspils novada bibliotēkā uz Pierīgas reģiona Skaļās lasīšanas sacensības finālu bija pulcējušies 9 labākie lasītāji – Oskars Sāmits (Krimulda), Keita Melberga (Ādaži), Zane Babrāne (Saulkrasti), Elizabete Viktorija Zubareva (Mālpils), Simona Lāčplēse (Sigulda), Olīvija Volka (Stopiņi), Elza Rudzīte (Ropaži), Ričards Lapsiņš (Sēja) un Elīza Slokenberga (Salaspils).
Konkursam bija jānotiek jau pavasarī, taču valstī izsludinātās ārkārtas situācijas dēļ nācās atcelt, tomēr esam ļoti priecīgi, ka to varējām  realizēt klātienē, ievērojot nepieciešamos piesardzības pasākumus. Bērni bija ļoti gatavojušies un demonstrēja savu prasmi pārliecinoši uzstāties, skaidri un izteiksmīgi lasīt. Grāmatu izvēle bija ļoti dažāda– gan literatūras klasika, gan mūsdienu autoru rakstītās grāmatas.
Sacensības dalībniekus vērtēja žūrija, kuras sastāvā bija režisore, Salaspils amatierteātra vadītāja Edīte Neimane, Salaspils 1. vidusskolas direktore Vera Kalniņa, rakstniece, gāmatu sērijas “Mākslas detektīvi” autore Luīze Pastore, Salaspils 2. vidusskolas skolotāja Baiba Asare. Liels paldies žūrijai par atsaucību un ieguldīto darbu!
Noklausoties visu konkursantu lasījumus, žūrija sniedza savus vērtējumus un pozitīvus komentārus par katra bērna uzstāšanos. Starp dalībniekiem žūrijas atzinību izpelnījās trīs konkursantes - Elīza Slokenberga no Salaspils, Keita Melberga no Ādažiem un Elza Rudzīte no Ropažiem. Šoreiz uzvarētāja godā žūrija izvirzīja Ādažu novada pārstāvi Keitu Melbergu, kura lasīja fragmentu no sev mīļas grāmatas O. Preislers “Mazā raganiņa”. Apsveicam un vēlam veiksmi nacionālajā finālā, kas norisināsies, jau pavisam drīz – 26. septembrī!
 
Inita Siņica
Bērnu un jauniešu nodaļas vadītāja