Lai ikdienu darītu krāsaināku!

 
12. septembrī Salaspils novada bibliotēkas Bērnu un jauniešu nodaļā notika dzejas un mūzikas piestrāvots Dzejas dienu pasākums.
Pasākuma iesākumā bērnus iepriecināja dzejnieces I. Zanderes jautrie, skanīgie un asprātīgie dzejoļi. Pēc dzejas lasījuma klausītājus priecēja muzikāls priekšnesums “Pasaka par mūzikas instrumentu karaļvalsti”, kurā piedalījās – teicēja Baiba Īvāne-Kronberga, galvenā vijole Karlīna Īvāne, muzikālās studijas “Vijolītes” dalībnieki un ģitāru spēlēja Aleksandrs Vališevskis un Aiga Grasmane. Arī klātesošie tika iesaistīti uzvedumā, kurā vajadzēja atdarināt vēja šalkšanu, zirgu skriešanu un putnu balsis. Šo skanīgo orķestri aizrautīgi un atraktīvi diriģēja dzejniece Inese Zandere.
 
Mūzikas instrumentu karaļvalstī valdīja karalis Kontrabass un karaliene Čello. Viņiem bija divi dēli – princis Vijole un princis Alts. Vēl šajā pasakā satiekam vareno burvi Flīģeli un viņa meitu Arfu, kura spēlē uz mēness stariem, hercogu Trombonu, hercogieni Tubu un viņu meitu Flautu ar brīnišķīgu balsi. Notiek bruņinieku turnīrs, kurā cīnās par princeses Flautas un princeses Arfas roku. Taču tas beidzas neizšķirti. Visi vienojas par kopīgu mūzikas instrumentu spēli. Mūzikā uzvar mīlestība!

 

Pasaku var izlasīt Ineses Zanderes grāmatā “Kaķis brīvdienās”- “Ticis Neticis un pasakas par mūzikas instrumentiem”.
 Mūzikas skaņās ietērptā pasaka klausītājos radīja pozitīvas emocijas un patiesu prieku. Paldies brīnišķīgajiem māksliniekiem par priekšnesumu, kas darīja mūsu ikdienu krāsaināku!
 
 
 
 
Teksts: I.Siņica
Foto. L.Ozoliņa