Labs draugs ir zelta vērts!

Arī šogad Salaspils novada bibliotēkas Bērnu un jauniešu nodaļā ir brīnišķīgi pavadīti ikgadējie Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļas pasākumi. Gada vistumšākajā laikā Ziemeļvalstu un Baltijas valstu bibliotēkās vienlaicīgi tiek iedegtas sveces un lasīta kopīgi izvēlēta grāmata. Šī gada tēma – DRAUDZĪBA.

11. novembrī  uz kopīgo lasījumu tika aicināti Salaspils 1. vidusskolas  pulciņa Lasītprieks!  jaunieši  un skolotāja Anita Voras.  Tika lasīts fragments no Fēru salu rakstnieces Marjunas S. Šelnes  darba "Raksti smiltīs".  Tajā ir stāstīts  par pusaudžiem ar viņu ikdienas problēmām un izaicinājumiem, kā arī par nelaimīgu iemīlēšanos. Tomēr visi jaunieši meklē patiesu drauga atbalstu un sapratni.

12.novembrī pie mums ciemojās Salaspils 1. vidusskolas skolotājas Ilzes Čudares audzināmā 4.klase. Viņi savukārt klausījās fragmentu no norvēģu rakstnieces Marijas Parras grāmatas "Vafeļu sirds", kurā tiek aprakstīta  draudzība starp deviņgadīgajiem Trilli un Lēnu.

Abu pasākumu noslēgumā gan jaunieši, gan sākumskolas bērni veidoja Draudzības aprocītes, ko uzdāvināt gan sev, gan draugam.  Bija patīkami skatīties, kā ar aizrautību un interesi  tiek pītas  krāsainas un skaistas aprocītes, izmantojot dažādu diegu krāsu kombinācijas.

Vēl lielāks prieks, ka pēc lasījuma klausītājs pasaka: ”Es noteikti gaidīšu kad tiks izdota grāmata, jo vēlos to izlasīt.”

Ir teiciens „Labs draugs ir zelta vērts!” Ja jums tāds ir, jūs nekad nejutīsieties vientuļš. Draugam jūs varat izstāstīt visus savus jaunumus, gan labos, gan sliktos, draugs palīdzēs jums nelaimē un kopā ar jums priecāsies par jūsu panākumiem. Draugi ir tie īpašie cilvēki, bez kuriem nevar iztikt, un kuri jums ļauj justies īpašam un novērtētam.

Paldies par atsaucību!

Inita Siņica
Salaspils novada bibliotēkas
Bērnu un jauniešu nodaļas vadītāja