Konkurss "No Pekinas līdz Vankūverai"

Portālā www.ParSportu.lv 1.februārī sākas erudīcijas konkurss "No Pekinas līdz Vankūverai" ar mērķi veicināt iedzīvotāju interesi un zināšanas par sportu. Konkursu rīko portāls www.ParSportu.lv sadarbībā ar valsts aģentūru „Kultūras informācijas sistēmas” un Eiropas Parlamenta deputāti Inesi Vaideri.

 

Konkursa "No Pekinas līdz Vankūverai" nolikums

Konkursa mērķis - veicināt iedzīvotāju interesi un zināšanas par sportu, kā arī prasmi izmantot dažādus sabiedriskos interneta portālus informācijas meklēšanai; aktivizēt bibliotēku darbību, ieinteresējot un izglītojot lasītājus par nozīmīgiem sabiedriskajiem procesiem ar bibliotēkās pieejamo jauno tehnoloģiju palīdzību.
Konkursā tiek aicināti piedalīties lasītāji no visām Latvijas bibliotēkām. No vienas bibliotēkas var iesaistīties neierobežots lasītāju skaits. Iesaistīties konkursā un izstāties no tā var jebkurā brīdī – pēc paša dalībnieka ieskatiem.
Konkurss notiek divos posmos.

I posms
Iesildīšanās posms, kurā atbildes uz jautājumiem jāiesūta nebūs, un uzvarētāji netiks noteikti.
1.- 10.februāris

Katru otro dienu portālā  tiks publicēti jautājumi, uz kuriem atbildes varēs atrast, tikai izlasot portālā www.ParSportu.lv publicēto informāciju. Publicējot nākamos jautājumus, portāls paziņos arī pareizās atbildes uz iepriekšējiem jautājumiem. Tādējādi konkursa dalībnieki varēs labāk izprast konkursa specifiku un sagatavoties pamatposmam.
Pirmais jautājums tiks publicēts 1.februārī.
Iepazīstot konkursa specifiku, tā potenciālajiem II posma dalībniekiem būs lielāka interese sekot līdzi notikumiem Vankūveras olimpiskajās spēlēs.

II posms
Pamatposms, kurā uz jautājumiem būs jāiesūta atbildes, un tiks noteikti uzvarētāji.
8.marts - 6.aprīlis

Erudīcijas konkurss. Trīs reizes nedēļā portālā www.ParSportu.lv tiek publicēti jautājumi, uz kuriem atbildes varēs atrast, izlasot portālā www.ParSportu.lv  publicētos materiālus.
Atbilžu  iesūtīšanas termiņi un adrese tiks publicēti reizē ar pirmo jautājumu. Nosūtot atbildes, konkursa dalībniekiem epastā obligāti jānorāda vārds, uzvārds, savs telefona numurs, bibliotēka, kuru pārstāv, un rajons (pēc vecā administratīvā dalījuma).
Katras nedēļas beigās tiks apkopoti rezultāti un paziņoti uzvarētāji. Vienāda punktu skaita gadījumā uzvarētāji tiks noteikti ar izlozes palīdzību.

Pirmais konkursa jautājums tiks publicēts 8.martā.

Uzvarētāju apbalvošana
Katras nedēļas trīs labākie konkursa dalībnieki ar augstāko punktu skaitu saņems pārsteiguma balvas.
 
Konkursa noslēgumā tiks noteikts konkursa uzvarētājs, kurš būs ieguvis augstāko punktu skaitu kopvērtējumā (vienāda punktu skaita gadījumā, tiks rīkota izloze), kā arī divi Radošākie bibliotekāri (viens no pilsētas un viens no pagasta bibliotēkas), un šie trīs cilvēki saņems konkursa „No Pekinas līdz Vankūverai” galveno balvu – ekskursiju uz Eiropas Parlamentu Briselē.

 

Konkursa Radošākos bibliotekārus žūrija noteiks pēc tā, kuri būs visaktīvāk un ar visdažādākajiem izteiksmes līdzekļiem veidojuši konkursa publicitāti un stāstījuši par konkursu saviem lasītājiem. Līdz 6.aprīlim (ieskaitot) bibliotekāriem būs jāsūta uz e-pastu ilma.elsberga@kis.gov.lv vai jānogādā Rīgā, Tērbatas ielā 53-2 elektroniska atskaite (vēlams prezentācijas formātā), kurā jānorāda publicitātes pasākuma veids, nosaukums, datums, vieta, jāpievieno fotogrāfijas jpg formātā (ja tā ir bijusi tikšanās) vai viedeofaili, interneta vietne (ja publicitāte veidota tīmeklī), īss pasākuma apraksts.

Konkursa žūrija
V/a „Kultūras informācijas sistēmas”pārstāvis
Arturs Vaiders (ParSportu.lv)
Zane  Geidmane (Eiropas Parlamenta deputātes I.Vaideres palīdze)