Konkursa „Pagasta bibliotekārs– GAISMAS NESĒJS” uzvarētāja RITA RUDZĪTE

            Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrība (LNB Atbalsta biedrība) pasniegusi balvas konkursa „Pagasta bibliotekārs – Gaismas nesējs” 2011 uzvarētājiem. No katra Latvijas reģiona apbalvots viens bibliotekārs – Gaismas nesējs. Šogad balvas saņēma bibliotekāri, kuri bijuši īpaši aktīvi, radoši un veiksmīgi darbā ar bērniem un jauniešiem. Šī gada konkursa Rīgas reģionā uzvarētāja ir Rita Rudzīte, Krimuldas novada Krimuldas bibliotēka.

LNB Atbalsta biedrības valdes priekšsēdētāja Undīne Būde: „Atbalsta biedrības rīkotais konkurss „Pagasta bibliotekārs – Gaismas nesējs” notiek jau piekto reizi. Tas kļuvis par skaistu tradīciju un ir lielisks veids, kā bibliotekāriem pateikties par viņu pašaizliedzīgo darbu un ieguldījumu ne vien savas bibliotēkas, bet visa pagasta attīstībā. Ik gadu konkursam tiek pieteikti vairāki desmiti pagasta bibliotekāru. Pagastā bibliotekārs bieži vien ir arī kultūras pasākumu organizators, pagasta avīzītes redaktors, skolotājs datoriemaņu apguvē, sociālais darbinieks un psihologs, vienā vārdā – Gaismas nesējs savā pagastā. Savus bibliotekārus konkursam piesaka vietējie iedzīvotāji, lasītāji un novadu galvenās bibliotēkas. Izvēlēties balvu saņēmējus no katra reģiona ir sarežģīts un atbildīgs uzdevums. Pieteikumi ir ļoti emocionāli un aizkustinoši. Balvu ir pelnījis ikviens konkursam izvirzītais kandidāts.”

Konkursam pieteiktos kandidātus pēc konkursa nolikuma kritērijiem vērtēja LNB Atbalsta biedrības valdes un LNB Bērnu literatūras centra pārstāvji.

Tāpat kā iepriekšējos gadus, Gaismas nesēji saņēma SIA „Emīla Gustava Šokolādes” īpašo Gaismas pils šokolādi. Grāmatas uzvarētājiem dāvināja izdevniecības Jumava, Zvaigzne ABC un Jāņa Rozes apgāds. No Latvijas Nacionālā teātra katrs Gaismas nesējs saņēma biļetes uz izrādi. Galvenā balva konkursa uzvarētājiem ir no uzņēmuma Lursoft, kas dāvina bibliotekāriem viņu pašu izvēlētu, bibliotēkai noderīgu balvu.

www.gaisma.lv, www.aprinkis.lv