Diena bez rindām

Aicinām piedalīties akcijā “Dienas bez rindām”!

Aicinot sabiedrību aktīvāk izmantot valsts un pašvaldību iestāžu pakalpojumus elektroniski – no 30. septembra līdz 4. oktobrim norit ikgadējā akcija “Dienas bez rindām”. Akcija notiek jau sesto reizi un šogad tajā piedalās vairāk nekā 340 valsts un pašvaldību iestādes un to filiāles visā Latvijā.
Visu nedēļu iestādēs varēs saņemt konsultācijas par e-pakalpojumiem – kādi e-pakalpojumi pieejami, kas nepieciešams, lai lietotu e-pakalpojumus, kur tos atrast, kā pieteikt, kā saņemt atbildi utt.  Papildus aicinām iesaistīties e-pakalpojumu zināšanu viktorīnā, kurā noskaidrosim erudītākos e-pakalpojumu pārzinātājus. Vairāk par viktorīnu vietnē mana.latvija.lv
Pērn nedēļas laikā tika sniegts vairāk nekā 7000 konsultācijas par e-pakalpojumu izmantošanu. Kā liecina iepriekšējā gada akcijas dalībnieku aptauja, 91% klientu pēc konsultācijas saņemšanas veidojusies lielāka izpratne par e-pakalpojumu izmantošanas ieguvumiem.
Palīdzību e-pakalpojumu apgūšanā var sniegt arī digitālie aģenti – īpaši sagatavoti speciālisti – valsts un pašvaldību iestāžu pārstāvji (tai skaitā VPVKAC darbinieki), bibliotekāri, skolotāji, kas pastāstīs un parādīs, kā darboties e-vidē un saņemt e-pakalpojumus. Sev tuvāko digitālo aģentu var atrast Digitālo aģentu kartē.