Bibliotēku nedēļa

Laikā no 20.-26.aprīlim arī šogad Latvijā norisinās Bibliotēku nedēļa – savādāk kā plānots un iecerēts iepriekš. Klātienes norises un aktivitātes atceltas. Apstākļi ārkārtas situācijas laikā rosina meklēt ceļus un veidus, kā popularizēt bibliotēku pakalpojumus un „piegādāt” informāciju lietotājiem mājās.
Šogad saskaņā ar Starptautiskās bibliotēku asociāciju un institūciju federācijas (International Federation of Library Associations and Institutions, IFLA) ģenerālkonferences tēmu, Latvijas Bibliotēkāru biedrība (LBB) jau aizvadītā gada rudenī izsludināja 2020.gada Bibliotēku nedēļas norises ar moto “Iedvesmo, iesaisti, iespējo, vieno” (Inspire, Engage, Enable, Connect). 23.aprīlī notiks Latvijas bibliotekāru 13. kongress. Pirmo reizi LBB vēsturē kongress tiks organizēts tiešsaistes formā, kas visiem tā dalībniekiem sniegs unikālu pieredzi. Kongresā piedalīsies arī Salaspils novada bibliotēkas speciālisti.
Salaspils novada bibliotēkā un filiālbibliotēkās šonedēļ turpinās aprīļa sākumā aizsāktā grāmatu krājuma inventarizācija. Plašāka informācija: http://biblioteka.salaspils.lv/lv/news/salaspils-novada-bibliotekas-notiek-krajuma-inventarizacija. Tā norisinās sekmīgi un ir pietuvojusies noslēguma posmam, kad tiek apkopoti dati un veikta analīze par krājumu, lai pēc valsts noteiktā ārkārtas stāvokļa atcelšanas bibliotēka lasītājus iepriecinātu ar jaunām grāmatām un kārtību plauktos. Vairāk: Salaspils novada bibliotēka Bibliotēku nedēļas aktivitātēs!
Tāpat bibliotēka turpina apkalpot lasītājus attālināti – e-pasta sarakstes formā (info@biblioteka.salaspils.lv) vai sazinoties pa tālruni (26436442 darba dienās). Bibliotekāri veic jaunu lasītāju reģistrāciju, kā arī nodrošina lietotājiem piekļuvi mājās elektroniskajiem resursiem un datu bāzēm, sniedzot konsultatīvu atbalstu par pakalpojumiem un informācijas resursu izmantošanas iespējām.
Aicinām interesentus sekot aktuālajai informācijai bibliotēkas mājas lapā http://biblioteka.salaspils.lv un sociālo tīklu Twiter un Facebook profilos.