Bibliotēku 2009. gada noslēguma seminārs

2009.gada 16. decembrī norisinājās pēdējais Pierīgas publisko bibliotēku darba seminārs. Šogad semināru apmeklēja īpaši liels bibliotēku darbinieku skaits - no 43 bibliotēkām uz pasākumu pulcējās 70 darbinieki.

         Semināru ievadīja ekskursija pa Garkalnes novadu. Iepazinām Garkalnes novada Zaķumuižas ūdens attīrīšanas staciju, bijām topošajās Upesciema bibliotēkas telpās, un apmetām loku ap aizsalušo Baltezeru.

        Semināra dalībniekus kultūras namā ar apsveikumiem sagaidīja Garkalnes novada domes priekšsēdētājs Juris Silovs, muzikālās un teatrālās pauzes starp bibliotekāru godināšanu aizpildīja pašdarbnieku kolektīvi.

          

 

 

2009. gada nomināciju "Gada bibliotekārs" saņēma Stopiņu novada Sauriešu bibliotēkas vadītāja Kristīne Cimdiņa  - par aktīvu un mērķtiecīgu bibliotēkas darba procesu sakārtošanu.

 

Titulu "Goda bibliotekārs" saņēma Ropažu novada informācijas centra bibliotēkas ilggadējā darbiniece Biruta Ermansone.

 

   

Darba jubilejās tika sveiktas Māra Zandere no Baldones novada bibliotēkas (45 darba gadi), Agnese Jakovele no Olaines novada Jaunolaines bibliotēkas (30 darba gadi), Mārīte Ķempele no Ķekavas novada Ķekavas pagasta bibliotēkas (30 darba gadi), Anastasija Kargapoļceva no Olaines novada Olaines pagasta bibliotēkas (25 darba gadi), Marija Aļeksejeva no Inčukalna novada bibliotēkas (25 darba gadi) un Vija Rūkle no Krimuldas novada Turaidas bibliotēkas (25 darba gadi).

 

 

 

Apsveikumus saņēma arī mācību iestādes beigušās bibliotēku darbinieces.

 

un jaunās darbinieces. No kreisās: Ketija Klempnere (Baldones novada bibliotēka), Sanita Jēgermane  (Olaines novada Olaines pilsētas bibliotēka), Mārīte Upeniece (Salaspils novada bibliotēka), Sanda Zālamane (Ķekavas novada Ķekavas pagasta bibliotēka)

 

Nepiespiestās sarunās, apsveikumos un omulīgā noskaņā pagāja laiks.

Paldies, Garkalnes novada pašvaldībai, Garkalnes novada bibliotēkas vadītājai Olgai Pozņakai un Upesciema Tautas bibliotēkas vadītājai Ivetai Pastarei, par atsaucību un uzņēmību, organizējot semināru!!!