Zaļi „Braku” takās!

Zaļi „Braku” takās
 
Š.g. 30.maijā Bērnu žūrijas čaklākie un ieinteresētākie eksperti mēroja ceļu uz rakstnieka Rūdolfa Blaumaņa dzimtas mājām Ērgļu novadā, lai, Vidzemes līkumoto un pauguraino ceļu izšūpoti, varētu pavadīt jautrus atpūtas brīžus sakoptā, zaļā, vēsturiskām ēkām ieskautā sētā, iepazīstot savstarpēji vienam otru un atmiņā atsaucot divu nerātnu, melnu radību nedarbus.
Blaumaņa memoriālais muzejs „Braki” bērnus un jauniešus sagaidīja ar īsu stāstu par Blaumaņu dzimtu, tā laika dzīvi un darbiem saimniecībā. Gide iezīmēja būtiskākos punktus rakstnieka biogrāfijā un aicināja ielūkoties saimes dzīvojamajās telpās, kur atraktīvākie un atsaucīgākie bērni iejutās Blaumaņa pasakas „Velniņi” tēlu lomās, izspēlējot nelielas, jautras ainiņas. Drosmīgākie veltīja „Brakiem” un muzeja viesiem īsus muzikālus priekšnesumus uz Blaumaņu klavierēm. Vēlāk saulainais laiks, zaļā daba un svaigais gaiss rosināja apetīti, kuru remdēt varēja pašu sarūpētā piknikā. Veldzējuši slāpes, bērnu žūrijas dalībnieki devās šķēršļotās dažādas grūtības pakāpes takās, kurās varēja pārbaudīt savu muskuļu spēku un izturību, sportisko veiklību un pārliecināties par savām prasmēm pārvarēt bailes augstumā, pārvietojoties no vienas platformas uz nākamo, pa ceļam šķērsojot visbiežāk kustīgus trases posmus, kuri liek koncentrēties kā prātam, tā ķermenim, lai veiksmīgi sasniegtu noslēgumu.
Diena, pavadīta Bērnu un jauniešu žūrijas aizvadītās sezonas noslēguma interaktīvā pasākumā R.Blaumaņa „Brakos”, bija teicams ievads skaistam, saulainam, piedzīvojumiem bagātam vasaras brīvlaikam, kurā lasīšanai un bērnu grāmatu vērtēšanai atkal jauni vārti vaļā. Aicinām būt aktīviem noslēpumainas un aizraujošas grāmatu pasaules izzināšanas dalībniekiem jau esošos ekspertus un arī jaunus interesentus.
Rakstu sagatavoja bibliotekāre Ilze Zariņa
Foto: L.Bula