TV spēle "Firmas noslēpums"

Sākas pieteikšanās otrajām jauno uzņēmēju sacensībām „Firmas noslēpums”
 
No piektdienas, 9. novembra sākas pieteikšanās otrajām jauno uzņēmēju sacensībām „Firmas noslēpums”, ko organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA). Konkursā, kura mērķis ir veicināt jaunu, konkurētspējīgu uzņēmumu rašanos, aicināti piedalīties visi, kas sevī jūt uzņēmējdarbības gēnu un ir gatavi sacensties par galveno balvu – 10`000 latiem sava biznesa starta kapitālam.
 
„Firmas noslēpuma” ietvaros dalībnieku uzdevums būs pārliecinoši pasniegt savu biznesa projektu, attīstīt uzņēmējdarbības prasmes, apgūt jaunas zināšanas biznesa uzsākšanā un pārliecināt žūriju, ka tieši šī sākotnējā ideja attīstīsies par veiksmīgu uzņēmumu. Pieteikšanās konkursam ilgs līdz 25. novembrim.
Lai pieteiktos sacensībām, jāaizpilda reģistrācijas anketa mājas lapā www.firmasnoslepums.lv, biznesa ideja jāizklāsta uz vienas A4 formāta lapas un 60 sekunžu video formātā. Iesūtītās biznesa idejas izvērtēs uzņēmējdarbības eksperti, atlasot vismaz divdesmit dalībniekus, kas par galveno balvu 2013. gada janvārī un februārī sacentīsies Latvijas Televīzijas ēterā.
Televīzijas spēle „Firmas noslēpums” atspoguļos biznesa uzsākšanas procesu no idejas līdz gatavam biznesa plānam. Spēles dalībnieki saņems iespēju konsultēties ar pieredzējušiem uzņēmējdarbības ekspertiem un mentoriem. Žūrija sacensību gaitā izvēlēsies četrus veiksmīgākos topošos uzņēmējus dalībai finālā. Astoņu raidījumu cikls būs skatāms LTV1 nākamā gada sākumā, bet labākie jaunā biznesa projekti par galveno balvu – 10 000 latiem, ko dāvās spēles atbalstītājs – SEB Banka, cīnīsies fināla tiešraidē 28. februārī.
Šī ir otrā „Firmas noslēpuma” sezona, ko LIAA rīko sadarbībā ar producentu apvienību „HansaMedia”. Par pirmo „Firmas noslēpuma” uzvarētāju kļuva un starta kapitālu biznesa uzsākšanai ieguva Indras Goras komanda ar biznesa projektu ”Mobila notekūdeņus pašfiltrējoša automazgātava”. Nepilna gada laikā Indras komanda, piesaistot RTU speciālistus, ir uzbūvējusi funkcionējošu notekūdeņus pašfiltrējošu automazgātavas grīdu un veic pārrunas ar potenciālajiem klientiem.
 Projekts tiek īstenots darbības programmas “Uzņēmējdarbība un inovācijas” aktivitātes “Pasākumi motivācijas celšanai inovācijām un uzņēmējdarbības uzsākšanai” ietvaros, nodrošinot Eiropas Savienības fondu projekta „Inovatīvas uzņēmējdarbības motivācijas programma” īstenošanu.
 
Vineta Vilistere - Lāce
LIAA Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
 
Papildus informācija –
Ilze Salna,
projekta komunikāciju koordinatore