Tikšanās ar rakstnieku un ceļotāju Pēteri Strubergu

25.oktobrī, cikla Ceļojumu stāsti bibliotēkā ietvaros, Salaspils novada bibliotēkā notika tikšanās ar rakstnieku, ceļotāju un Pasaules latviešu klaidoņu brālības prezidentu Pēteri Strubergu.
Pabijis visos pasaules kontinentos, apceļojis vairāk kā 80 valstis un ceļojuma iespaidus aprakstījis vairāk kā 9 grāmatās. Viņš pats par savu vaļasprieku saka: „Ceļošana man sagādā prieku un papildina zināšanas par svešu zemju cilvēkiem, dabu, vēsturi un kultūru. Spilgtie ceļojuma laikā gūtie iespaidi pastāvīgi nodarbina manu prātu līdz brīdim, kad tie ir aprakstīti kārtējā grāmatā, dodot iespēju arī citiem cilvēkiem iepazīt tālas un eksotiskas zemes.” Ar savu dzīvo un atraktīvo stāstījumu viņš mūs aizveda neklātienes ceļojumā uz bijušo cilvēkēdāju zemi Papua – Jaungvineju un Keniju
Stāstījumā uzzinājām kādas viltības pielietot ievedot naudu valstī, kā garšo banāni, kā iezemieši izskatās ikdienā, kas rūpējas par bērniem, kāpēc viņi cilvēkus sauc par garajām cūkām, kā izvairīties no vietējiem bandītiem-karabinieriem. Interesi izraisīja Struberga kunga līdzpaņemtās relikvijas no ceļojumiem: cepures, bungas, apvilktas ar īstu čūskas ādu, maskas un josta, kur glabāt naudu ceļojot.
Paldies visiem, kas kuplināja pasākumu ar savu klātbūtni! Uz drīzu redzēšanos nākošajos Ceļojumu stāstos bibliotēkā februārī!

Teksts: Kristīne Vilsone
Foto: Māra Melne