Tikšanās ar jauno rakstnieci Ilzi Liliānu Milleri

 
16. aprīlī Salaspils novada bibliotēkas Bērnu un jauniešu nodaļā bibliotēku nedēļas ieskaņu pasākumā viesojās jaunā, talantīgā rakstniece Ilze Liliāna Millere (Muižzemniece). Viņai ir tikai 18 gadi un jau iznākušas septiņas grāmatas, kas noteikti ir vērā ņemams un apbrīnas cienīgs veikums. Vismīļākais žanrs rakstniecei ir fantāzija un fantastika, jo tajā realitāti var apvienot ar neiespējamo.
 Iesākumā autore iepazīstināja ar savām grāmatām. Viņas pirmā grāmatiņa „Mazais eņģelītis” iznākusi, kad viņai bija tikai 9 gadi un vēlāk 15 gadu vecumā lasītājiem jau tika piedāvāts otrs literārais darbs „Kaķu meitene”, tad  sekoja turpinājumi „Starp divām pasaulēm”, „Bez robežām”. Paralēli tika izdots stāsts „Elīsija un Taurenis”, bet jau 2013. gadā nāca klajā sestā grāmata „Ledus pieskāriens”. Šī gada sākumā rakstniece savus lasītājus iepriecināja ar  vēsturisku fantāzijas romānu „Safīru uguns”, kas ieguvis veicināšanas prēmiju konkursā Zvaigznes grāmata. Oriģinālliteratūra bērniem un jauniešiem.
Ilze Liliāna Millere ir aizrautības pilna, jo viņa ne tikai raksta, bet arī muzicē, zīmē, dejo un filmē. 2013. gadā  uzņēmusi filmu, kuras pamatā ir grāmata „Kaķu meitene”. Viņa ir šī projekta iniciatore, režisore un vienas nelielas lomas atveidotāja. Bez pieredzes šajā jomā Ilze Liliāna tomēr veiksmīgi realizējusi savu ieceri iesaistot savu ģimeni un draugus. Un tagad jau ir tapusi jauna 20 minūšu gara filmiņa „Ledus pieskāriens”.
Pasākuma turpinājumā  rakstniece labprāt atbildēja uz klausītāju uzdotajiem jautājumiem, kas nebija mazums, jo visiem, piemēram, interesēja kā pie viņas daudzpusīgajām interesēm un mācībām vēl var paspēt rakstīt. Bet Ilze atbildēja, ka rakstīšana ir viņas hobijs un tas neprasa daudz laika. Jau bērnībā viņa rakstījusi mazus stāstiņus, pasaciņas un idejas par ko rakstīt rodas spontāni un nepiespiesti.
Nākotnē Ilze Liliāna Millere vēlas kļūt par filmu režisori, tāpēc, lai piepildītu savu sapni, tagad studē Anglijā.
Šī jaunā un talantīgā meitene mūs apbūra ar savu dzīvesprieku, enerģiju un vienkāršību. Lai Ilzei Liliānai izdodas piepildīt savus sapņus un neaprimt jau sasniegtajā.