Sirsniņa prasa, lai bērniņš lasa

 
 
Labdarības projektam „Sirsniņa prasa, lai bērniņš lasa” atklāts ziedojumu tālrunis 90006881
 
Labdarības projektam „Sirsniņa prasa, lai bērniņš lasa”  tagad ir iespējams ziedot arī piezvanot pa 1 lata ziedojumu tālruni 90006881. Joprojām ziedot iespējams būs arī portālā www.ziedot.lv. Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrība (Biedrība) uzsākusi projektu, lai palīdzētu labākajām un jaunākajām bērnu grāmatām nonākt bibliotēkās.
 
Biedrības valdes priekšsēdētāja Undīne Būde: „Ziedojumu tālrunis izveidots, lai ziedot būtu ērti un viegli ikvienam, kas to vēlas. Pieci zvani uz ziedojumu tālruni ļaus iegādāties un uzdāvināt kādai bibliotēkai vienu bērnu grāmatu! Dosim iespēju mūs bērniem lasīt!
 
„Sirsniņa prasa, lai bērniņš lasa” mērķis ir nepieļaut, ka Latvijas bibliotēkās tiek apturēta bērnu lasīšanas veicināšanas programma „Bērnu žūrija”, kas nodrošina bibliotēkas ar labāko bērnu grāmatu izlasi un interesantu pasākumu programmu. Katru gadu tūkstošiem bērnu tiek iesaistīti grāmatu lasīšanā un vērtēšanā. Līdzekļu trūkuma dēļ daudzās Latvijas bibliotēkās jau apturēta „Bērnu žūrijas” darbība, lasošo bērnu skaits strauji sarucis.
 
Par vēstniekiem projektam „Sirsniņa prasa, lai bērniņš lasa” piekrituši būt daudzi sabiedrībā zināmas personības. Tie ir cilvēki, kuri novērtē lasīšanas nozīmi bērnu attīstībā un vēlas palīdzēt, lai labas grāmatas būtu pieejamas ikvienam bērnam visā Latvijā, neatkarīgi no ģimenes rocības vai dzīvesvietas: Evelīna Strazdiņa, Kārlis Kazāks, Andris Sējāns, Una Gavare, Irīna Pīgozne, Mārtiņš Zemītis, Lauris Liepa, Inese Zandere, Sarmīte Ēlerte, Ilze Dobele, Elīna Bīviņa, Ilze Egle, Toms Auškāps, Dace Vizule, Indra Sproģe, Gatis Rozenfelds, Lienīte Osipova, Aurēlija Anužīte – Lauciņa, Lauris Aleksejevs, Dāvis Auškāps, Ingus Ulmanis, Daina Jāņkalne, Pauls Raudseps.
 
 
 
 
Papildus informācija:
Sanita Kitajeva
67843767
29355624