LATVIJAS TAUTAS FRONTEI – 25

 
 Izstāde skatāma līdz 27. oktobrim.
 Plašāka informācija pieejama
 
     
Rudens ir nozīmīgs gadalaiks Latvijas vēsturē: ar to saistās valsts dibināšana 1918.gadā, un arī valsts atjaunošanas ceļā pagājušā gadsimta nogalē nozīmīgi pavērsieni notikuši tieši rudens pusē. Svarīga, kaut arī dažkārt nemanāma vieta cilvēka un tautas dzīvē ir atmiņai. Atmiņa saglabā mūsu pieredzi un padara pagātni klātesošu tad, kad vēlamies tajā atgriezties, jo tā mums ir vajadzīga. Atceroties nozīmīgus pavērsienus gan savā, gan visas sabiedrības dzīvē, varam skaidrāk saskatīt tagadnes īstenību un saprast to, kādēļ esam kļuvuši citādi nekā bijām kādreiz.
      Šogad aprit 25 gadi kopš Latvijas Tautas frontes dibināšanas 1988.gada oktobrī, kas tad arī iezīmēja pirmo reālo soli valsts neatkarības atgūšanas virzienā. Atceroties tā laika cilvēkus un notikumus, 27.septembrī plkst. 16:00 Salaspils novada bibliotēkā tiks atklāta izstāde „Latvijas Tautas frontei 25. Cilvēki. Notikumi” (skatāma līdz 27.oktobrim). Izstāde tapusi sadarbībā ar Daugavas muzeju Kultūras ministrijas projekta „Latvijas Tautas frontei – 25” ietvaros. Pēc izstādes atklāšanas visiem interesentiem būs iespēja doties uz Doles salu, lai pie ugunskura kavētos atmiņās, ieklausītos dzejā un mūzikā. Pasākumā piedalīsies arī Valmieras teātra aktieri un … .
      Atmiņas nav pagātnes nasta, bet gan iespēja apzināties savas pieredzes nozīmi un izmantot to labākas nākotnes veidošanai. Tādēļ vēl arvien aicinām esošos un bijušos salaspiliešus dalīties savās atmiņās par mūsu nesenās vēstures notikumiem. Jūs tiekat gaidīti Salaspils novada bibliotēkā – mēs uzklausīsim jūsu stāstus, iespējama arī dokumentu un citu materiālu kopēšana un skenēšana.
    Bet 27. septembra pēcpusdienā visi tiek laipni gaidīti LTF jubilejas pasākumā Salaspils novada bibliotēkā un Daugavas muzejā.
Tālr. informācijai: Bibliotēka – 67387153
                          Daugavas muzejs – 67216367
 
Rita Mintaura,
Salaspils novada bibliotēkas
bibliotekāre