E-prasmju nedēļa 2013

   

         Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) 2013. gadā no 18. līdz 24. martam rīko 4. Eiropas e-prasmju nedēļu Latvijā Eiropas e-prasmju nedēļa Latvijā tiek organizēta EuropeanGetOnline Week 2013 ietvaros, kas aptvers Eiropas Savienības valstis, kā arī plašāku Eiropu.
          E-prasmju nedēļa ir Eiropas mēroga visas sabiedrības informēšanas kampaņa, lai demonstrētu e-prasmju nozīmi darbā, karjeras attīstībā un izaugsmē digitālajā laikmetā. E-prasmju nedēļas mērķis ir ieinteresēt plašāku sabiedrību par e-prasmju apgūšanas un pielietošanas iespējām, informēt par e-pakalpojumiem un citām iespējām, kas pieejamas e-vidē.E-prasmju nedēļā 2013 īpaša uzmanība tiks pievērsta jauniešiem un to karjeras iespējām saistībā ar e-prasmēm un IKT specialitātēm, digitālajām prasmēm nodarbinātībai, kā arī e-prasmēm un IKT risinājumiem mazajiem un mikro uzņēmumiem.
 
E-prasmju nedēļas 2013 galvenās tēmas:
  • E-prasmju portfelis: e-prasmes nodarbinātībai, mazo un mikro uzņēmumu apmācība IKT izmantošanā, jauniešu IKT zināšanu pilnveide un iesaiste darba tirgū, IKT karjeras dienas;
  • Digitālais piedzīvojums: dažādas aktivitātes senioriem, jauni e-pakalpojumi u.c.;
  • Mana digitālā vide: drošība un datu aizsardzība internetā, sociālie tīkli un digitālie mediji, eID kartes, Virtuālais eParaksts u.c.