Bibliotēku nedēļa 2019 Salaspilī

 
Bibliotēku nedēļa Latvijā notiek kopš 1997.gada. Tās laikā – 23. aprīlī – tiek atzīmēta Pasaules grāmatu un autortiesību aizsardzības diena.
„Bibliotēkas – dialogs ceļā uz pārmaiņām” – moto, kas šogad vieno Bibliotēku nedēļas dalībniekus visā Latvijā. Tas ir laiks, kad bibliotēkas akcentē savu lomu kultūrā, izglītībā un sabiedrības attīstībā. Bibliotēkām ir neatsverama nozīme informācijas piekļuvē. Atbalstot mācīšanos, radošumu un inovācijas, bibliotēkas iedrošina un iedvesmo sabiedrību. 
No 22.-28.aprīlim Salaspils novada bibliotēka piedāvā dažāda veida iniciatīvas un aicina tajās piedalīties ikvienu grāmatu draugu, kā arī tos, kuri grāmatu un informācijas resursu pasaulē sper pirmos soļus.
25.aprīlī plkst.16.00 Salaspils novada bibliotēka gaidīs visus, kuri klātienē vēlas satikt Latvijā atzītu rakstnieci, dramaturģi, daudzu Latvijas literatūrā nozīmīgu daiļdarbu autori Ingu Ābeli. No 23.-31.aprīlim Lasītavā - I.Ābeles literārās ražas izstāde.
Bērnu un jauniešu nodaļā 24.aprīlī notiks radošā darbnīca ar  mākslinieci-animatori Daci Liepu, kurā piedalīsies Salaspils 1.vidusskolas skolotājas Guntas Lagzdiņas vizuālās mākslas pulciņa audzēkņi. Sestdien, 27.aprīlī, plkst.11.00 ģimenes ar bērniem un citi interesenti gaidīti radošajā darbnīcā „Smilšu lampas”. Būs iespēja uzzināt par smilšu lampu daudzveidīgo pielietojumu un pašiem radoši darboties.
Dienvidu filiālbibliotēkā no 23.-30.aprīlim apskatāma tematiskā izstāde “Latvijas gaismas pilis”. Tā pievērš uzmanību Latvijas bibliotēkām un tam, kādas jaunas idejas un pakalpojumi tiek ieviesti bibliotēkās. Piemēram, gada sākumā lietotājiem atvērtā E-grāmatu bibliotēka.
Saulkalnes filiālbibliotēkā jebkuram interesentam tiks piedāvātas konsultācijas "Lasi grāmatu Internetā!", kurās varēs uzzināt par iespējām lasīt latviešu valodā iznākošās grāmatas Internetā (tiešsaistē). Bibliotēku nedēļas ietvaros PII Daugaviņa vecākās grupas bērni dosies izzinošā ekskursijā uz Latvijas Nacionālo bibliotēku.
Reizi gadā īstenojam tradīciju, kad laikus nenodotas grāmatas pieņemam atpakaļ, neieturot kavējuma naudu. Aprīlī aicinām lasītājus pārbaudīt naktsskapīšu un avīžu galdiņu saturu – varbūt tur nolikta grāmata vai žurnāls, kam jāatgriežas bibliotēkas krājumā. Izmanto iespēju pats un pastāsti citiem!
 
Uz tikšanos bibliotēkā!
Teksta autore Ilze Zariņa