„Bezvadu zemene” jeb Wi-Fi lietotāju sacensības publiskajās bibliotēkās

Ja tev ir portatīvais dators un tu zini, kā izmantot interneta resursus informācijas meklēšanai, sacenties par iespēju savā īpašumā iegūt jaunu portatīvo datoru kopā ar Tildes Biroja 2008 mājas versiju vai citas interesantas balvas.

Wi-Fi lietotāju sacensības notiks ceturtdien, 2010. gada 1. jūlijā plkst. 19:00-20:00.
Kas jādara, lai piedalītos sacensībās?
Dodies uz tuvāko publisko bibliotēku un piesakies sacensībām. Dalībnieku skaits pie vienas bibliotēkas būs ierobežots: maksimāli 5 dalībnieki pie nelielām bibliotēkām un līdz 10 dalībniekiem pie galvenajām (tas atkarīgs no bibliotēkas interneta jaudas). Tātad – nekavējies pieteikties!
Uzzināt, kur ir tev tuvākā publiskā bibliotēka, var portālā www.biblioteka.lv.
Daļa publisko bibliotēku sacensības rīkos organizēti. Gadījumā, ja tava bibliotēka nebūs pieteikusi dalību sacensībās, tu vari piedalīties individuāli – galvenais, tev noteiktajā laikā ar savu portatīvo datoru jāpieslēdzas publiskās bibliotēkas bezvadu interneta tīklam un jāseko norādījumiem, kas tiks aktivizēti interneta vietnē www.bezvaduzemene.lv.
Kā notiks sacensības?
Dalībnieki sapulcēsies pie savām bibliotēkām ceturtdien, 1. jūlijā, pulksten 19:00. Daudzviet tos sagaidīs bibliotēkas darbinieki un sniegs visas nepieciešamās instrukcijas. Citviet tu darbosies individuāli.
Plkst. 19:20 interneta vietnē www.bezvaduzemene.lv tiks aktivizēts sacensību uzdevums. Vispirms būs jāveic reģistrēšanās. Tad dalībniekiem būs līdz 30 minūtēm laika atrast nepieciešamās atbildes, izpildīt un nosūtīt uzdevumu.
Rezultātu paziņošana
Informācija par sacensību rezultātiem tiks publicēta www.kis.gov.lv pirmdien, 2010. gada 5. jūlijā, kā arī citos medijos.
Balvas
Galvenā balva – portatīvais dators (Lattelecom) un Tildes Biroja 2008 mājas versija (Sabiedrība Tilde).
Pārsteiguma balvas no Lattelecom, Sabiedrības Tilde, grupas „Eolika” un „Trešā tēva dēla”.
  
Bezvadu internets jeb Wi-Fi Latvijas publiskajās bibliotēkās:
24 stundas diennaktī
7 dienas nedēļā
bez maksas
līdz pat 100 m rādiusā no bibliotēkas